7. Hogyan adj el a neten?

mai leckénk lesz az utolsó a Mini sorozatunkból, és szerettem volna egy igazán izgalmas témával zárni.

Nem tagadom, hogy a weboldal készítésnek vannak uncsibb részei is, na de mi lenne vagányabb annál, mint online pénzt keresni? 🙂

Mivel online megoldásokkal könnyen fel lehet építeni automatikus rendszereket, jobban tudsz fókuszálni a termékeidre, a célcsoportodra, vagyis azokra az emberekre, akiknek a problémáját szeretnéd megoldani.

Igaz, hogy ezeket a rendszereket azért előbb még fel kell építeni, de szerencsére évről évre egyre több olyan újítás jön ki, ami egy átlagos felhasználó dolgát egyszerűbbé teszi.

Többféle módon lehet online pénzt keresni, de ma azt nézzük meg, hogy a WordPress-hez tartozó ingyenes WooCommerce bővítménnyel mi mindent lehet létrehozni. 🙂

Mennyibe fog kerülni, ha boltot nyitsz a neten?

Arról már korábban beszéltünk, hogy mennyibe kerül egy normál weboldal létrehozása. Ehhez szükséged lesz tárhelyredomainre és egy prémium sablonra.

Internetes eladásnál és szerintem ma már egy normál oldalnál is érdemes SSL tanúsítványt használni, ami az adatforgalom jobb titkosításához kell. Neked sem mindegy, hogy milyen “nyilvánosság” mellett használod online fizetésre a bankkártyádat. 🙂

Ezt évente nagyjából 4.000 Ft-ból meg lehet oldani, és így már kb. 38.500 Ft-ból egy rettentő profi weboldalt fel lehet felépíteni, ha tudod, hogy miket érdemes még használni.

Mivel a WooCommerce ténylegesen ingyenes, így alapvetően egy webshopot is el lehet indítani ennyiből.

Nem tagadom, vannak dolgok, amikhez egy webshopnál plusz befektetés kellhet, mint az online fizetési megoldás, számlázás, e-mail marketing szoftver, fizetős bővítmények, vagy a cégalapítás, jogi dolgok, könyvelő költsége. Nagy előny, hogy ezek tervezhető költségek.

Nem kell azért megijedni, mert ezek között is lesz, amit a te rendszeredben meg lehet oldani ingyen, amit pedig nem, ott sem kell több millió Ft-ot befektetni. Mindent el lehet kezdeni kicsiben és siker esetén egyre többet tudsz majd bővíteni.

Van is egy cikkünk, amiben pontosan leírom, hogy milyen költségek merülhetnek fel egy webshop esetében. Olvasd át te is, ha webáruházat szeretnél, sokat segíthet.

Mire leszel képes a WooCommerce-szel?

Itt most nem a hirdetésekből származó bevételekről, szponzorált posztokról, affiliate marketingről beszélünk, hanem egy termék vagy szolgáltatás értékesítéséről. A WooCommerce konkrét vásárlást, vagyis számodra eladást tesz lehetővé.

A portékád lehet egy online, letölthető termék, vagy akár hagyományos fizikai termék is. A termékeidet készítheted te magad is, vagy megveheted máshonnan és tovább értékesítheted őket. Az első lépés tehát maga az ötlet, hogy mit szeretnél online eladni.

A WooCommerce azt teszi lehetővé, hogy termékeid legyenek, hogy be tudják rakni őket a vásárlók a kosarukba, hogy ki tudják fizetni neked, hogy tudd vezetni a háttérben a készletet, láss statisztikákat és hogy ez az egész folyamat flottul menjen.

És e mögött természetesen ott van a WordPress és a Divi sablon összes előnye, amiket az előző leckékben már átnéztünk.

Gyönyörű oldalakon keresztül fogod tudni bemutatni a termékeid funkcióit, előnyeit és megszámlálhatatlan marketinges eszköz lesz a segítségedre, hogy érdeklődőket szerezz, és hogy vásárlókká konvertáld őket.

Nem csak klasszikus webshopot lehet WooCommerce-szel építeni, hanem a mára eléggé elterjedt értékesítési tölcséreket is simán létre lehet vele hozni. Lehet több száz, vagy akár egyetlen terméked is, ha a stratégiád ezt kívánja meg.

Ami nélkül nem megy

Ha webshopot szeretnél, nincs legyintés, hogy “jó lesz az úgy is”. Online értékesítésnél tényleg egy jól működő, technikai, gyorsasági, biztonsági és dizájn szempontból is pöpec alapot és weboldalt kell építened.

Egyedül, segítség nélkül szerintem ez nagyon nehéz feladat. Neked kell eldöntened, hogy miként vágsz bele.

A WPKurzus tanfolyamai pontosan arra lettek kiélezve, hogy a segítségükkel te is fokozatosan, lépésről lépésre haladhass előre.

Az valójában mindegy, hogy webáruházat, vállalkozói oldalt vagy egy egyszerűbb blogot akarsz-e, egy dologra mindenképp szükséged lesz: Tervezésre.

legtöbben sajnos egyből beleugranak a közepébe. Semmi átgondolás, zéró terv, rögtön elkezdik az oldalaikat készíteni. Ennek az eredménye szinte kivétel nélkül káosz lesz.

Valószínűleg tudod, hogy nem csak ez az egy ingyenes tanfolyamunk van, vannak fizetős kurzusaink is. Ezek közül a Tervezés tanfolyamunkat ajánlanám mindenképp a figyelmedbe. Tudom, nagyon kreatívak voltunk a névválasztásnál, ez az én érdemem. 🙂

Ma már tényleg mindenki számára elérhető egy saját honlap, de az is tény, hogy ez sokkal egyszerűbb akkor, ha követsz olyanokat, akik már több száz weboldalt elkészítettek és több száz hozzád hasonlónak segítettek átláthatóvá tenni a honlapkészítés folyamatát. Igen, ezek vagyunk mi itt a WPKurzusnál. 🙂

Ha jelentkeznél a Tervezés tanfolyamra, akkor a kapott e-mailben kattinthatsz a kedvezményes ajánlatra!

Remélem, segítségedre volt Mini kurzusunk, és az elmúlt egy hétben hasznosan töltötted az idődet velem. Én mindent megtettem, hogy a lehető legjobb tréninget rakjam össze, ami után a további fejlődés már tényleg csak rajtad múlik.

Bízom benne, hogy találkozunk még a jövőben. Addig is jó tanulást és szép napot kívánok!

2015-2022 © Minden jog fenntartva! | ÁSZFAdatvédelmi nyilatkozat