5. Így használd a bővítményeket

Lehet, hogy a tegnapi lecke jelentette az első alkalmat, amikor működés közben láthattál egy profi oldalépítőt belülről, vagy éppen most tartasz ott, hogy első saját lépéseidet teszed meg valamelyikben.

Ma egy könnyedebb téma lesz terítéken. A már többször emlegetett bővítményekről lesz szó, és persze főként arról, hogy hogyan érdemes használni őket.

Mire jók a bővítmények?

A WordPress és egy profi sablon nagyon sok mindenre képes, de azért nem mindenre. Ezért találták ki a bővítményeket.

Az alap rendszer – mivel egy blogmotorból nőtte ki magát – elég egyszerű, nincs benne túl sok funkció, csak a legszükségesebbek. Ez azért van így, mert nem mindenkinek van szüksége ugyanazokra a dolgokra, ha pedig valamire nincs szükség, ne foglalja feleslegesen a helyet.

A bővítmények plusz funkciókat, beállításokat adnak a WordPress-hez.

Vannak olyanok, amelyek – bármilyen weboldalról legyen is szó – szinte kötelezőek, és persze egy rakás olyan is, amelyek egyedi problémákra nyújtanak megoldást.

Mivel ilyen bővítményeket bármelyik lelkes és hozzáértő WordPress-felhasználó készíthet, jelenleg több mint 50.000 bővítmény érhető el. Ez nagyon megnehezíti azt, hogy eldöntsd, melyik mennyire jó és melyikre lesz közülük tényleg szükséged.

Milyen funkcióra használj mindenképp bővítményeket?

Van egy “alap túlélőcsomag”, aminek szerintünk minden egyes WordPress weboldalon ott a helye. Nagyon fontos, hogy ezekről a funkciókról gondoskodj egy bővítmény segítségével.

Megmutatom, melyek ezek a fő területek, és mi mit használunk ezeken:

Guru kurzusunkban ezek beállításait lépésről-lépésre bemutatom, valamint ezen kívül is ajánlunk még pluginokat, többek között például arra is, hogy gyorsabban töltődjön be az oldalad. Végigvesszük a leggyakoribb felhasználói igényeket, hogy mindenki ki tudja válogatni azt, amire szüksége lesz.

Hogyan használd a bővítményeket?

Összefoglalva: a bővítmények teszik teljessé a profi sablonoddal kiegészített WordPress weboldaladat. Mindenképp kell használnod ilyeneket, de fontos figyelned arra, hogy melyek lesznek ezek, és hogy hogyan állítod be őket.

Nagyon örülök, hogy ma is velünk tartottál, és hogy ilyen kitartóan követed a leckéket. A holnapi részben a méltatlanul elhanyagolt netbiztonság kap majd helyet.

Megmutatom, hogyan teheted 99,9%-ban biztonságossá a WordPress weboldalad, és hogy hogyan tarthatod távol egyszerűen a kártékony betolakodókat. Ugye te sem akarod, hogy feltörjék a rendszeredet? 🙂

Holnap találkozunk! Addig is szép napot!

Próbáld ki INGYENESEN a WordPress-t!

A mini kurzus részei

2015-2022 © Minden jog fenntartva! | ÁSZFAdatvédelmi nyilatkozat