Miért használd az Avada WordPress sablont?

Egy saját WordPress weboldal elkészítésénél a sablon kiválasztása kritikus.  Mindegyik sablonnál profi marketingesek próbálják eladni neked a sablont, így nem könnyű a számodra legmegfelelőbbet kiválasztani. Mivel már több mint egy éve, nap mint nap használom az Avada sablont, elkészítettem jó pár weboldalt vele, így elég képzettnek érzem magam ahhoz hogy megmutassam neked a tulajdonságait, erősségeit, hátrányait.

A WPKurzus weboldalát is ezzel a sablonnal építettük fel, így már ez elég lehet a számodra választásához, de nézzük meg részletesen az Avada WordPress sablont.

Mielőtt elkezdeném az elemzést…

Mióta használom az Avadát egyetlen sor kódot se írtam. Főleg azért, mert nem  tudok programozni :). Emiatt technikailag és programozás szempontjából nem akarom és nem is tudom megfelelően értékelni a sablont. Ebben a bejegyzésben inkább a kezelhetőségéről, fontosabb funkciókról, felhasználói tapasztalataimról fogok írni, ami olyanoknak lehet hasznos, mint én, akik szintén nem tudnak kódolni.

FRISSÍTÉS (2016. október 15.) – Frissítettem a cikket a legújabb 5.0 verzióval.

Akkor kezdjünk is neki!

avada

Az Avada sablonról általánosan

Valószínűleg tudod, hogy az Avada egy prémium, azaz fizetős WordPress sablon. A cikk megírásakor már 250 000-nél több ember vásárolta meg ezt a sablont, amivel a legtöbbet eladott sablon címet viseli.

A Theme Forest-en lehet megtalálni, ami a legjobb WordPress sablonok gyűjtőhelye. A Theme Forest az Envato alá tartozik, ahonnan egyéb sablonokat, bővítményeket, képeket, videókat is letölthetsz a különböző webes projekteidhez.

A sablont a ThemeFusion csapata gyártja, akiknek ez az egyetlen terméke, így minden figyelmük a fejlesztésre és vásárlók kielégítésére irányul. 2012 augusztusa óta robog a projekt és jelennek meg újabb és újabb verziók.

Egyszer kell megvásárolnod a sablont és onnantól bármeddig használhatod az új verziókat is.

Megjegyzés: Az alap Regular License-el csak 1 weboldalon használhatod a sablont.  Ha másik weboldalra is szeretnéd feltelepíteni, akkor egy új licenszet kell vásárolnod. Ezt mindenképp vedd figyelembe.

A sablon ára 6 hónap ügyfélszolgálattal nettó $59=15 560 Ft

12 hónap ügyfélszolgálattal $76,7=21 526 Ft

Ha már ügyfélszolgálat…

Hogy segít az Avada készítőcsapata elkészíteni a weboldalad?

Ha nem vagy programozó vagy kezdő WordPress-es vagy, nem biztos hogy minden egyértelmű egy honlap készítésénél.

Nagyon jó az Avadában, hogy nagyon sok segítséget adnak.

avada-segítség

Az ügyfélszolgálat az első 6 hónapban ingyenes, plusz 6 hónap még $17,7-ba kerül. Ennyi idő alatt valószínűleg el tudod készíteni a weboldalad és ezután már nincs szükséged rájuk ismét. Ez a legjobb módja a segítségkérésnek, de ugye ez nekik is drága, így nem ingyen van.

Többször is kértem segítséget, mert valami nem jól jelent meg vagy nem találtam meg egy beállítást. Úgy emlékszem minden esetben 24 órán belül válaszoltak és nagyon hasznos volt a segítségük, mindig megoldottuk a problémát.

A sablon dokumentációja, tudástára és oktatóvideói segítenek még ha valami problémád van. Simán írd be a keresőjükbe, hogy mit nem tudsz és lépésről-lépésre végigvezetnek a megoldáson.

Ezek a segítségek képekkel vannak illusztrálva, így tényleg szinte mindent meg lehet találni és egyszerű is megcsinálni. Nagyon jó, hogy mivel nagyon népszerű sablon, sokan értenek hozzá és különböző fórumokon, Facebook csoportokban, akár ingyen is tudnak segíteni.

Az Avada WordPress sablon funkciói

Elég sok sablont használtam már, így tudom mik azok a funkciók, amelyek nagyon fontosak egy kezdő és egy haladó számára is.

Ha új vagy a WordPress világában, lehet nem tudod mik a szükséges alapfunkciók egy jó prémium sablonnál. A következőkben ezekről fogunk beszélni.

Egyszerű telepítés

Egy-két gombnyomás, bővítmény aktiválás és kész is az Avada feltelepítése.

Reszponzív weboldal

Mint az összes új prémium sablonnál, itt is alap a reszponzív design. Nagyon jól fog megjelenni a weboldalad telefonon és tableten is.

avada reszponzív

Végtelen számú testreszabási lehetőség

Erről oldalakat lehetne írni.

Nagyon könnyen állíthatod be a színeket, menüt, elemeket és tényleg mindent, amit el tudsz képzelni.

avada beállítások

Tényleg szinte mindent be lehet állítani a sablonnal. Az egyik leginkább testreszabható sablon.

Nincs szükség programozási tudásra

Egy ilyen fizetős sablonnál elvárt és ez így is van. Soha nem kellett kódolnom semmit, mert mindent meg lehet oldani nélküle.

Viszont, ha szeretnél plusz CSS-t vagy kódot hozzárakni, akkor oldal szinten és globális szinten is bele tudsz nyúlni.

Könnyen integrálható a legjobb webáruház bővítmény a WooCommerce

Ha ilyen céljaid vannak, nem lesz problémád, mert tökéletesen integrálhatod a WooCommerce-t, amivel egyszerű vagy akár komplex webshopot is készíthetsz.

avada woocommerce

Vizuális, fogd és vidd módszerrel összerakható oldalak a beépített Fusion Page Builder segítségével

Saját Page Builder-ük van és ez nagyon jól működik. Hasonló a többi ilyenhez, nagyon egyszerűen össze kell húzogatni a weboldalad. Ha tudod, hogy mit szeretnél rá, akkor nagyon egyszerű dolgod lesz.

avada vizuális felépítés

Azt hozzá kell tennem, hogy nem teljesen vizuális az oldalkészítő, mint a Diviben. Itt a háttérben készítheted az oldalaid. Készülnek rá, hogy elkészítsék a teljesen vizuálisat, de erre még sajnos várni kell egy kicsit.

Demo oldalak egyszerű feltelepítése

18+ előre elkészített komplett demojuk van. Ez azt jelenti, hogy elkészítettek egy teljes weboldalt, képekkel, oldalakkal. Ezt csak fel kell telepítened, bele kell másolnod a saját tartalmad és kész is a weboldalad.

Elképesztő jól működnek ezek a demok! Ha találsz egy kedvedre valót, hihetetlen gyorsan, akár pár óra alatt elkészítheted az új weboldalad.

avada demo

Előre elkészített oldal összeállítások

Az 5.0 óta különböző demokból is be tudsz tölteni oldalakat. Ha a Gym főoldala tetszik, de a Photograpgy kapcsolat oldala akkor mind a kettőt be tudod tölteni.

Különböző oldalakat is könnyen beimportálhatsz. Olyanokra gondolj, mint a Rólam, Rólunk, Kapcsolat, Szolgáltatások, Portfólió, Munkáink és hasonló oldalak, amelyeket neked nem kell előlről elkészíteni, hanem csak a saját tartalmad belemásolni.

Ez is nagyon felgyorsítja a munkád és ha nincs ötleted, akkor egy nagyon jó támpontot ad az elinduláshoz.

Beépített közösségi megosztási lehetőségek

Nem kell külön bővítményt feltelepítened, hogy a látogatóid könnyen megoszthassák a blogbejegyzéseid. Hidd el, minél kevesebb bővítmény, annál jobb.

avada megosztás

Különböző blog megjelenési formák

Ha csak egy egyszerű blogot szeretnél, akkor is több forma közül választhatsz. 1 oszlop, 2 oszlop vagy akár 3? Szeretnél jobb oldali sávot vagy csak a bejegyzések jelenjenek meg?

Minden rajtad áll…

Összefoglalás – Avada sablon

Az Avada egy nagyon népszerű és ismert sablon, amivel bármilyen weboldalt elkészíthetsz. Nagyon jól fel van építve, nagyon sok funkció, demo, sablon segít megépíteni a weboldalad.

Óriási előnye, hogy nagyon sokan megvették, így biztos lehetsz abban, hogy a jövőben is folyamatosan fogják fejleszteni.

2017-03-09T11:13:36+00:00

A szerzőről:

Nagy Attila vagyok, a WPKurzus társalapítója. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem, remélem, sikerült ismét értékes ötleteket adnom a számodra. Főként WordPress-szel és online marketinggel kapcsolatos cikkeket írok. Ezek sokat segíthetnek neked abban, hogy olyan weboldalakat készíts, amelyek minél gyorsabban minél közelebb visznek a céljaidhoz.

3 hozzászólás

 1. Balázs 2017-06-19 - 23:31- Válasz

  Sziasztok!

  Az avada tananyag kiterjed a LayerSlider, SliderRevolution használatára is? Illetve ezeket a kiegészítőket milyen formában tartalmazza az avada? Nálam nem igazán akarja aktiválni, aktiválás nélkül viszont a LayerSlider nem frissül.. frissítés nélkül pedig nem enged kész template-et letölteni..

  • Nagy Attila 2017-06-19 - 23:46- Válasz

   Szerintem minden egyes részébe belemegyek az Avadának, de pont azokba nem 🙂 Revolution Slidert használnék, de egyáltalán nem szeretem a slidereket. Aktiválnod kell a fiókod, hogy eredeti a licenszed és utána mennie kéne elvileg.

 2. petati 2017-07-21 - 23:40- Válasz

  Megvettem az Avadát is és a Divit is, de nem tudom eldönteni melyikbe mélyedjek bele jobban. A Diviben vonzó a magyar nyelv, és a VB, viszont mintha az Avada látványosabb lenne. Legalábbis Diviben nem találtam olyan jó kis elem animációkat, mint az Avadába.
  Van ötletetek melyikkel érdemesebb foglalkozni? Köszi!

Hagyj üzenetet

4 × 5 =

7 részes INGYENES online oktatóvideós WordPress tanfolyam

wpkurzus-mini-doboz
 • Kezdd el a saját weboldalad készítését
 • NEM szükséges tech tudás
 • Csatlakozz a több, mint 1700 WordPress tanulóhoz, aki már elvégezte a kurzust
 • 5000 Ft helyett INGYEN
x