Adatkezelési tájékoztató

(A dokumentum letöltése/nyomtatása: ITT)

  1. Adatkezelő

A https://wpkurzus.hu/ internetcímen elérhető webhelyet – ideértve a https://vip.wpkurzus.hu/ aldomain címen működő weboldalakat is (a továbbiakban együtt: webhely) – a

WPViking Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: WPViking Kft.

Cégjegyzékszám: 09-09-026860

Adószám: 25173749-2-09

Székhely: 4200 Hajdúszoboszló, Kösialja utca 16.

Üzleti tevékenység helye: 1082 Budapest, Kisfaludy 28/b 1. emelet 6. ajtó

Postacím: 1082 Budapest, Kisfaludy 28/b 1. emelet 6. ajtó

E-mail cím: support@wpkurzus.hu

Webhely: https://wpkurzus.hu/

(a továbbiakban: Adatkezelő) üzemelteti.

  1. Az adatkezelésre vonatkozó jogszabályok, a tájékoztató hatálya

2.1. Adatkezelő a Felhasználók adatait elsősorban

– AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet); (The EU General Data Protection Regulation – Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete), (a továbbiakban: GDPR),

– az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekertv.)

– és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.)

rendelkezései szerint kezeli.

2.2. Jelen tájékoztató hatálya a https://wpkurzus.hu/ webhely (a továbbiakban: webhely) használata, az ott elérhető szolgáltatások igénybevétele és a webhelyen leadott megrendelések teljesítése során megvalósuló adatkezelésre vonatkozik.

2.3. Jelen tájékoztató értelmében Felhasználó: a webhelyet böngésző, a webhely szolgáltatásait használó, valamint Adatkezelőtől szolgáltatást megrendelő természetes személyek, akik az adatkezelésben érintettek.

  1. Információtechnológiai szolgáltatás működésének biztosításához kapcsolódó adatkezelés

3.1. Adatkezelő a webhely üzemeltetéséhez és a weboldal látogatóira vonatkozó technikai adatok gyűjtéséhez sütiket alkalmaz.

3.2. Adatkezelő a sütik által megvalósított adatkezelésről külön tájékoztatót bocsát rendelkezésre: Adatkezelési tájékoztató a sütik alkalmazásáról.

  1. Üzenet fogadásához és megválaszolásához kapcsolódó adatkezelés

4.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: a „Kapcsolat” menüpont alatt elérhető üzenetküldő űrlap használatával, vagy e-mail útján a webhelyen feltüntetett e-mail cím(ek) használatával Adatkezelőnek üzenetet küldő Felhasználók.

4.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása. Felhasználó a hozzájárulást az üzenetküldő űrlap esetében az ott bejelölhető nyilatkozat bejelölésével, e-mail esetében annak elküldésével adja meg.

Felhasználó jogosult arra, hogy a hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Amennyiben Felhasználó az üzenet megválaszolása előtt vonja vissza a hozzájárulását, akkor Adatkezelő nem folytatja az üzenetváltást, a korábban feltett kérdésekre nem válaszol, mivel törölnie kell a hozzájárulás alapján kezelt adatokat.

4.3. Kezelt adatok körének meghatározása:

Az üzenetet küldő Felhasználó:

– neve,

– e-mail címe,

– kiválasztott témaköre,

– opcionálisan üzenethez csatolt fájl tartalma,
– az üzenet tartalma.

4.4. Az adatkezelés célja: Adatkezelővel történő üzenetváltás lehetővé tétele a Felhasználó számára.

4.5. Az adatkezelés időtartama: amennyiben az üzenetváltás nyomán nem jön létre szerződés, abban az esetben az üzenet megválaszolásáig, illetve a Felhasználó igényének teljesítéséig tart. Adatkezelő az üzenet megválaszolását/igény teljesítését követően törli az e célból kezelt adatokat. Amennyiben az információcserére több, kapcsolódó témájú üzenetváltással kerül sor, abban az esetben az információcsere befejeztével, illetve az igény teljesítését követően törli Adatkezelő az adatokat.

Amennyiben az üzenetváltás nyomán szerződéskötés jön létre, és az üzenetek tartalma a szerződés szempontjából lényeges, abban az esetben az adatkezelés jogalapja és időtartama a 10., 11., illetve 12. pontban írtak szerint alakul (megrendeléshez kapcsolódó adatkezelés).

4.6. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban.

  1. Chat ablak használatához kapcsolódó adatkezelés

5.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: a webhelyen található chat ablak használatával üzenetet küldő Felhasználók.

5.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása. A Felhasználó a hozzájárulását a chat ablakon keresztül történő üzenet elküldésével adja meg.

Felhasználó jogosult arra, hogy a hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Amennyiben Felhasználó az üzenet megválaszolása előtt vonja vissza a hozzájárulását, akkor Adatkezelő nem folytatja az üzenetváltást, a korábban feltett kérdésekre nem válaszol, mivel törölnie kell a hozzájárulás alapján kezelt adatokat.

5.3. Kezelt adatok köre: a Felhasználó által küldött üzenet tartalma.

5.4. Az adatkezelés célja: Adatkezelővel történő üzenetváltás lehetővé tétele a Felhasználó számára.

5.5. Az adatkezelés időtartama: Adatkezelő az adatokat a cél megvalósulásáig kezeli. Ennek megfelelően az üzenetet küldő Felhasználók esetében az adatkezelés időtartama az üzenet megválaszolásáig, illetve a Felhasználó igényének teljesítéséig tart. Adatkezelő az üzenet megválaszolását/igény teljesítését követően 1 hónappal törli az e célból kezelt adatokat. Amennyiben az információcserére több, kapcsolódó témájú üzenetváltással kerül sor, abban az esetben az információcsere befejeztét követő, illetve az igény teljesítését követően 1 hónappal törli Adatkezelő az adatokat.

Amennyiben az üzenetváltás nyomán szerződéskötés jön létre, és az üzenetek tartalma a szerződés szempontjából lényeges, abban az esetben az adatkezelés jogalapja és időtartama a 10., 11., illetve 12. pontban írtak szerint alakul (megrendeléshez kapcsolódó adatkezelés).

5.6. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban, az információcsere időtartamának végéig.

5.7. Adatfeldolgozó igénybevétele: az Adatkezelő a chat ablak használatával kapcsolatban adatfeldolgozóként veszi igénybe a ConvertFox Global, Inc. gazdasági társaságot. Erről bővebben a 20. fejezetben olvashat. A chat szolgáltatás igénybevétele során a ConvertFox Global, Inc. szolgáltatója által saját nevében megvalósított adatkezelésről a szolgáltató ConvertFox Global, Inc. vonatkozó adatkezelési tájékoztatójában olvashat: https://getgist.com/privacy/.

  1. Hírlevél küldéshez kapcsolódó adatkezelés

6.1. Az adatkezeléssel érintett: az a Felhasználó, aki a webhelyen a hírlevél feliratkozásra vonatkozó hozzájáruló nyilatkozat bejelölésével feliratkozik a hírlevélre.

6.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR. 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján figyelemmel a Grt. 6. § (1) és (2) bekezdéseire, a Felhasználó hozzájárulása. Az önkéntes hozzájárulást a Felhasználó a feliratkozásra vonatkozó nyilatkozat előtti checkbox bejelölésével adja meg.

Felhasználó jogosult arra, hogy a hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét.

A hírlevél szolgáltatás a hasznos információk küldése mellett az Adatkezelő általi közvetlen üzletszerzést is célozza. E szolgáltatásra a többi szolgáltatás igénybevételétől függetlenül iratkozhat fel Felhasználó. E szolgáltatás igénybevétele önkéntes, Felhasználó megfelelő tájékoztatását követően meghozott döntésén alapul. Amennyiben Felhasználó nem veszi igénybe a hírlevél szolgáltatást, az nem jár rá nézve hátránnyal a webhely használatát és további szolgáltatásainak igénybevételét tekintve. Adatkezelő a közvetlen üzletszerzést célzó szolgáltatásának igénybevételét nem szabja feltételként bármely más szolgáltatásának igénybevételéhez.

6.3. Kezelt adatok körének meghatározása: a Felhasználó e-mail címe.

6.4. Az adatkezelés célja: hírlevelek küldése Adatkezelő által Felhasználó részére, e-mail útján. A hírlevelek küldése Adatkezelő szolgáltatásáról, újdonságokról és aktualitásokról szóló információk, figyelemfelhívó ajánlatok, reklámcélú és eladásösztönző tartalmak küldését jelenti.

6.5. Az adatkezelés időtartama: Adatkezelő a hírlevél küldése céljából kezelt adatokat Felhasználó erre vonatkozó hozzájárulásának visszavonásáig (leiratkozásig), illetve az adatok Felhasználó kérésére történő törléséig kezeli.

6.6. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban.

  1. Ajánlatkéréshez kapcsolódó adatkezelés

7.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: a https://wpkurzus.hu/ weboldal „Szolgáltatások” menüpontjában található „Elkészítjük neked!”, majd az „AJÁNLATKÉRÉS” feliratú gombra kattintással, illetve a Course Creator VIP kurzuscsomagra vonatkozóan a kurzuscsomag adatlapján található „RÉSZLETEK” feliratú gombra kattintással az Adatkezelőtől ajánlatot kérő Felhasználók.

7.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása. Felhasználó a hozzájárulást az ajánlatkérő űrlapon bejelölhető nyilatkozat bejelölésével adja meg.

Felhasználó jogosult arra, hogy a hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Amennyiben Felhasználó az ajánlatkérés megválaszolása előtt vonja vissza a hozzájárulását, akkor Adatkezelő nem válaszolja meg az ajánlatkérést, mivel törölnie kell a hozzájárulás alapján kezelt adatokat.

7.3. Kezelt adatok körének meghatározása:

Meglévő weboldalra vonatkozó ajánlatkérés esetén:

– vállalkozás neve,

– kapcsolattartó neve,

– telefonszáma,

– e-mail címe,

– a Felhasználó által az igényfelmérő kérdőív kitöltése során esetlegesen vállalkozásra, weboldal funkcióira, tartalmára, kialakítására vonatkozóan közölt további adatok.

Egyéb konzultációra vonatkozó ajánlatkérés esetén:

– név,

– e-mail cím,

– telefonszám,

– cégnév (opcionális),

– ajánlatkérés tárgyát képező weboldal (opcionális),

– ajánlatkérés témájának megjelölése,

– az üzenet tartalma.

Course Creator VIP kurzuscsomagra vonatkozó ajánlatkérés esetén:

– vezetéknév,

– keresztnév,

– e-mail cím,

– telefonszám,

– cégnév (opcionális),

– projekt témája,

– ajánlatkérés tárgyát képező weboldal,

– egyes közösségi oldalakon követők száma,

– „Megjegyzés” felirat alatti mezőbe írt üzenet tartalma.

7.4. Az adatkezelés célja: Adatkezelőtől ajánlat kérésének lehetővé tétele a Felhasználó számára, bonyolultabb esetben az ajánlatkérés telefonon történő megválaszolása.

Az ezzel kapcsolatos szolgáltatások:

– ajánlat kérése a weboldalon,

– üzenet írása,

– bonyolultabb esetben az ajánlatkérés telefonon történő megválaszolása.

7.5. Az adatkezelés időtartama: amennyiben az ajánlatkérés kapcsán nem jön létre szerződéskötés, abban az esetben az ajánlat kérés megválaszolásáig, illetve a Felhasználó igényének teljesítéséig tart. Adatkezelő az ajánlatkérés megválaszolását követően törli az e célból kezelt adatokat. Amennyiben az információcserére több, kapcsolódó témájú üzenetváltással kerül sor, abban az esetben az információcsere befejeztével, illetve az igény teljesítését követően törli Adatkezelő az adatokat.

Amennyiben az ajánlatkérés nyomán szerződéskötés jön létre, és az ajánlatkérés tartalma a szerződés szempontjából lényeges, abban az esetben az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja, miszerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó az egyik fél. Időtartamot illetően a megrendelés teljesítéséhez kezelt adatokat a szerződéses jogviszonyból fakadó követelések elévülési idejének – ami alapesetben a követelés esedékessé válásától számított 5 év – elteltéig jogos gazdasági érdeke alapján kezeli az adatokat az Adatkezelő, mely időtartam folyamatos szolgáltatás nyújtása esetén a szerződéses jogviszony végétől kezdődik. Az elévülés esetleges megszakadása az adatkezelés időtartamát az elévülés bekövetkezésének új időpontjáig meghosszabbítja. 

Adatkezelő a megrendelés kapcsán kiállított számviteli bizonylatokat a számviteli törvényben előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli. Ez az idő a számviteli törvény értelmében a bizonylat kiállításától számított legalább 8 év, melynek elteltét követően az adatokat Adatkezelő egy éven belül törli. Ebbe a körbe tartoznak elsősorban a számlákon szereplő adatok (vevő neve, címe, megrendelt kurzuscsomagra és árának megfizetésére vonatkozó adatok), illetve a szerződéses dokumentáció részeként a megrendelésekben és visszaigazolásokban szereplő további adatok is a számviteli bizonylat fogalma alá esnek.

7.6. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban.

  1. Ingyenes tartalmak küldéséhez kapcsolódó adatkezelés

8.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: az a Felhasználó, aki a webhelyen az „ELKEZDEM INGYENESEN” feliratú gombra kattintást követően, majd az e-mail címének megadásával és a hozzájáruló nyilatkozat bejelölésével, végül az „ELKEZDEM AZ INGYENES TANFOLYAMOT” feliratú gombra kattintással hozzájárul az ingyenes tartalmak küldéséhez.

8.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása.

Felhasználó jogosult arra, hogy a hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét.

8.3. Kezelt adatok köre: a Felhasználó e-mail címe.

8.4. Az adatkezelés célja: az Adatkezelő tevékenységéhez kapcsolódó hasznos információk átadása, kurzustól függően a több részből álló tartalom (ingyenes tanfolyam/kurzus) hozzáférhetővé tétele a Felhasználó számára.

8.5. Az adatkezelés időtartama: Adatkezelő a honlapon a feliratkozásnál meghatározott számú e-mail üzenetből álló ingyenes tartalom kiküldése céljából kezelt adatokat az utolsó e-mail kiküldését követő 30 napig, illetve a Felhasználó erre vonatkozó hozzájárulásának visszavonásáig (leiratkozásig), vagy az adatok Felhasználó kérésére történő törléséig kezeli.

8.6. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban.

  1. Ingyenes képzéshez kapcsolódó adatkezelés

9.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: az a Felhasználó, aki az „„ELKEZDEM INGYENESEN”, majd a „RÉSZT VESZEK RAJTA” feliratú gombra, ezt követően az e-mail címének megadásával és a hozzájáruló nyilatkozat bejelölésével, végül a „JELENTKEZEK A KIHÍVÁSRA” feliratú gombra kattintással jelentkezik az ingyenes képzésre.

9.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása.

Felhasználó jogosult arra, hogy a hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét.

9.3. Kezelt adatok köre: a Felhasználó e-mail címe, a képzés céljára létrehozott zárt Facebook csoporthoz való csatlakozását követően a Facebook profilja, a csoportban fennálló tagsága, valamint a csoportban végzett tevékenységei, hozzászólásai és az azokra kapott reakciók. A Facebook csoport többi tagja számára is látható a Felhasználó Facebook profilja, a csoportban fennálló tagsága, valamint a csoportban végzett tevékenységei, hozzászólásai és az azokra kapott reakciók.

9.4. Az adatkezelés célja: díjmentes kurzuson való részvétel lehetővé tétele a Felhasználó számára.

9.5. Az adatkezelés időtartama: a Felhasználó erre vonatkozó hozzájárulásának visszavonásáig (leiratkozásig), vagy az adatok Felhasználó kérésére történő törléséig.

9.6. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban, valamint a zárt Facebook csoporthoz történő csatlakozást követően a Facebook közösségi oldalon.

  1. Fogyasztók által leadott megrendeléshez kapcsolódó adatkezelés

10.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: a webhelyen megrendelést leadó természetes személy (fogyasztó) Felhasználók. A megrendelés teljesítésekor felhasználói fiók kerül létrehozásra a kurzuscsomaghoz való hozzáférés biztosításához.

10.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja, miszerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó az egyik fél.

10.3. Kezelt adatok körének meghatározása: az adatkezelés az alábbi személyes adatok és elérhetőségek körét érinti.

A megrendeléshez a Felhasználó:
– vezetékneve,
– keresztneve,

– telefonszáma,
– e-mail címe,

– számlázási cím,
– megrendelt kurzuscsomag(ok) megjelölése,
– megrendelt kurzuscsomag(ok) vételára,
– fizetési mód,

– kurzuscsomagokhoz tartozó egyes letölthető tartalmak letöltési lehetőségének időtartama,
– megrendeléskor Felhasználó által esetlegesen megadott egyéb, a megrendelés teljesítéséhez szükséges információk,
– megrendelés időpontja,
– fizetés időpontja.

A felhasználói fiók létrehozásához a Felhasználó:

– vezetéknév,

– keresztnév,

– felhasználónév,

– e-mail cím,

– jelszó.

A jelszavakat az Adatkezelő rendszere titkosítással tárolja el, aminek eredményeként Adatkezelő nem ismeri meg a Felhasználó jelszavát.

10.4. Az adatkezelés célja: a megrendelés nyomán létrejövő szerződés megkötése és teljesítése, illetve felhasználói fiók létrehozásával a kurzuscsomagokhoz való hozzáférés biztosítása.

10.5. Az adatkezelés időtartama: a szerződéses jogviszonyból fakadó követelések elévülési idejének – ami alapesetben a követelés esedékessé válásától számított 5 év – elteltéig jogos gazdasági érdeke alapján kezeli az adatokat az Adatkezelő, mely időtartam folyamatos szolgáltatás nyújtása esetén a szerződéses jogviszony végétől kezdődik. Az elévülés esetleges megszakadása az adatkezelés időtartamát az elévülés bekövetkezésének új időpontjáig meghosszabbítja. 

Adatkezelő a megrendelés kapcsán kiállított számviteli bizonylatokat a számviteli törvényben előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli. Ez az idő a számviteli törvény értelmében a bizonylat kiállításától számított legalább 8 év, melynek elteltét követően az adatokat Adatkezelő egy éven belül törli. Ebbe a körbe tartoznak elsősorban a számlákon szereplő adatok (vevő neve, címe, megrendelt kurzuscsomagra és árának megfizetésére vonatkozó adatok), illetve a szerződéses dokumentáció részeként a megrendelésekben és visszaigazolásokban szereplő további adatok is a számviteli bizonylat fogalma alá esnek.

10.6. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban, illetve a szabályos számvitelhez szükséges adatok a számvitelről szóló törvény által előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében számviteli bizonylatokon.

  1. Megrendeléshez kapcsolódó adatkezelés egyéni vállalkozó és adószámos magánszemély Felhasználó esetén

11.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: a webhelyen megrendelést leadó egyéni vállalkozó és adószámos magánszemély Felhasználók. A megrendelés teljesítésekor fiók kerül létrehozásra a kurzuscsomaghoz való hozzáférés biztosításához.

11.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja, miszerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.

11.3. Kezelt adatok körének meghatározása:

A megrendeléshez a Felhasználó:

– vezetékneve,

– keresztneve,

– e-mail címe,

– telefonszáma,

– jelszó,

A jelszavakat az Adatkezelő rendszere titkosítással tárolja el, aminek eredményeként Adatkezelő nem ismeri meg a Felhasználó jelszavát.

a vállalkozás:

– formája,

– neve,

– postacíme,

– számlázási címe,

– adószáma, közösségi adószáma,

továbbá a vásárlásra vonatkozó adatok:

– fizetési mód,

– kurzuscsomagokhoz tartozó egyes letölthető tartalmak letöltési lehetőségének időtartama,
– megrendeléskor Felhasználó által esetlegesen megadott egyéb, a megrendelés teljesítéséhez szükséges információk,
– megrendelés időpontja,
– fizetés időpontja.

A felhasználói fiók létrehozásához a Felhasználó:

– vezetékneve,

– keresztneve,

– felhasználóneve,

– e-mail címe,

– jelszava.

A jelszavakat az Adatkezelő rendszere titkosítással tárolja el, aminek eredményeként Adatkezelő nem ismeri meg a Felhasználó jelszavát.

11.4. Az adatkezelés célja: a megrendelés nyomán létrejövő szerződés megkötése és teljesítése, valamint felhasználói fiók létrehozásával a kurzuscsomagokhoz való hozzáférés biztosítása.

11.5. Az adatkezelés időtartama: a szerződéses jogviszonyból fakadó követelések elévülési idejének – ami alapesetben a követelés esedékessé válásától számított 5 év – elteltéig jogos gazdasági érdeke alapján kezeli az adatokat az Adatkezelő, mely időtartam folyamatos szolgáltatás nyújtása esetén a szerződéses jogviszony végétől kezdődik. Az elévülés esetleges megszakadása az adatkezelés időtartamát az elévülés bekövetkezésének új időpontjáig meghosszabbítja. 

Adatkezelő a megrendelés kapcsán kiállított számviteli bizonylatokat a számviteli törvényben előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli. Ez az idő a számviteli törvény értelmében a bizonylat kiállításától számított legalább 8 év, melynek elteltét követően az adatokat Adatkezelő egy éven belül törli. Ebbe a körbe tartoznak elsősorban a számlákon szereplő adatok (vevő neve, címe, megrendelt kurzuscsomagra és árának megfizetésére vonatkozó adatok), illetve a szerződéses dokumentáció részeként a megrendelésekben és visszaigazolásokban szereplő további adatok is a számviteli bizonylat fogalma alá esnek.

11.6. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban, illetve a szabályos számvitelhez szükséges adatok a számvitelről szóló törvény által előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében számviteli bizonylatokon.

  1. Megrendeléshez kapcsolódó adatkezelés ügyfél szervezet képviseletében eljáró természetes személy esetén

12.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: a webhelyen megrendelést leadó ügyfél szervezet képviseletében eljáró természetes személy Felhasználók (vagy: „Képviselő”). A megrendelés teljesítésekor felhasználói fiók kerül létrehozásra a kurzuscsomaghoz való hozzáférés biztosításához.

12.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja szerint a Felhasználó által képviselt szervezet (a továbbiakban Ügyfél szervezet) jogos érdeke.

Az Ügyfél szervezet jogos érdeke kurzuscsomag megrendelése, melyet természetes személy Képviselője útján tud eszközölni.

Adatkezelő a Képviselő adatait kizárólag az általa képviselt szervezettel kapcsolatos ügyintézés és a megrendelés teljesítése keretében, az ehhez szükséges mértékben és ideig kezeli, valamint az adatok körét illetően is kizárólag a szükséges adatokra szorítkozik.

A megrendelés, illetve az ezekhez szükséges információcsere nem valósulhat meg a Képviselő személy adatainak kezelése nélkül, tehát a megrendeléshez elengedhetetlen az adatkezelés.

Az érdekmérlegelésről külön dokumentáció készült, melynek elérhetőségéről Adatkezelőnél érdeklődhet az Érintett.

12.3. Kezelt adatok körének meghatározása:

A megrendeléshez a Képviselő:

– vezetékneve,

– keresztneve,

– e-mail címe,

– telefonszáma,

– jelszó,

A jelszavakat az Adatkezelő rendszere titkosítással tárolja el, aminek eredményeként Adatkezelő nem ismeri meg a Felhasználó jelszavát.

a képviselt vállalkozás:

– formája,

– neve,

– postacíme,

– számlázási címe,

– adószáma, közösségi adószáma,

továbbá a vásárlásra vonatkozó adatok:

– fizetési mód,

– kurzuscsomagokhoz tartozó egyes letölthető tartalmak letöltési lehetőségének időtartama,
– megrendeléskor Felhasználó által esetlegesen megadott egyéb, a megrendelés teljesítéséhez szükséges információk,
– megrendelés időpontja,
– fizetés időpontja.

A felhasználói fiók létrehozásához a Felhasználó:

– vezetéknév,

– keresztnév,

– felhasználónév,

– e-mail cím,

– jelszó.

A jelszavakat az Adatkezelő rendszere titkosítással tárolja el, aminek eredményeként Adatkezelő nem ismeri meg a Felhasználó jelszavát.

12.4. Az adatok forrása: alapesetben a Felhasználó. Amennyiben a megrendelés során megjelölt Képviselő nem saját maga, hanem az Ügyfél szervezettől valaki más adja meg az ő adatait, abban az esetben az adatok forrása az Ügyfél szervezet. Adatkezelő ilyenkor szintén az Ügyfél szervezet jogos érdekében veszi át a Képviselő adatait. Az Ügyfél szervezet kötelezettsége tájékoztatni a Képviselőt az általa végrehajtott adatkezelésről; a Képviselő adatainak Adatkezelő részére történő megadásáról.

12.5. Az adatkezelés célja: a megrendelés nyomán létrejövő szerződés megkötése és teljesítése, valamint felhasználói fiók létrehozásával a kurzuscsomagokhoz való hozzáférés biztosítása.

12.6. Az adatkezelés időtartama: a szerződéses jogviszonyból fakadó követelések elévülési idejének – ami alapesetben a követelés esedékessé válásától számított 5 év – elteltéig jogos gazdasági érdeke alapján kezeli az adatokat az Adatkezelő, mely időtartam folyamatos szolgáltatás nyújtása esetén a szerződéses jogviszony végétől kezdődik. Az elévülés esetleges megszakadása az adatkezelés időtartamát az elévülés bekövetkezésének új időpontjáig meghosszabbítja. 

Adatkezelő a megrendelés kapcsán kiállított számviteli bizonylatokat a számviteli törvényben előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli. Ez az idő a számviteli törvény értelmében a bizonylat kiállításától számított legalább 8 év, melynek elteltét követően az adatokat Adatkezelő egy éven belül törli. Ebbe a körbe tartoznak elsősorban a számlákon szereplő adatok (vevő neve, címe, megrendelt kurzuscsomagra és árának megfizetésére vonatkozó adatok), illetve a szerződéses dokumentáció részeként a megrendelésekben és visszaigazolásokban szereplő további adatok is a számviteli bizonylat fogalma alá esnek.

12.7. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban, illetve a szabályos számvitelhez szükséges adatok a számvitelről szóló törvény által előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében számviteli bizonylatokon.

  1. Visszatérítéshez kapcsolódó adatkezelés

13.1. Pénzösszeg visszatérítés esetén, amennyiben a Felhasználó online bankkártyával vagy más online fizetési szolgáltatással fizetett, akkor az igénybe vett fizetési szolgáltató útján kerül visszatérítésre az általa fizetett összeg. Amennyiben Felhasználó banki átutalással fizetett vagy ilyen módon kéri a visszatérítést, akkor Adatkezelő visszautalja számára az összeget.

13.2. Az adatkezeléssel érintettek köre: a pénzvisszafizetéssel érintett megrendelést leadó Felhasználó.

13.3. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja alapján az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése. 

13.4. Kezelt adatok köre: 
– megrendelés azonosító száma,
– visszatérítendő összeg,
– visszatérítés jogcíme,
– Felhasználó neve,
– amennyiben a Felhasználó banki átutalással fizetett vagy bankszámlájára utalással kéri a visszatérítést, akkor a bankszámla száma.

13.5. Az adatkezelés célja: amennyiben szavatossági jog, elállási jog, jótállással kapcsolatos joggyakorlásról van szó, abban az esetben a visszatérítés jogcímétől függően a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben, illetve a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 23. § (1) bekezdésében, illetve az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 5. § (5), (6), illetve (7) bekezdéseiben meghatározott kötelezettségek teljesítése.

13.6. Az adatkezelés időtartama: a visszatérítéssel kapcsolatos követelések elévülési idejének – ami alapesetben a követelés esedékessé válásától számított 5 év – elteltéig jogos gazdasági érdeke alapján kezeli az adatokat az Adatkezelő, mely időtartam folyamatos szolgáltatás nyújtása esetén a szerződéses jogviszony végétől kezdődik. Az elévülés esetleges megszakadása az adatkezelés időtartamát az elévülés bekövetkezésének új időpontjáig meghosszabbítja.  

Adatkezelő a visszatérítés kapcsán kiállított számviteli bizonylatokat a számviteli törvényben előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli. Ez az idő a számviteli törvény értelmében a bizonylat kiállításától számított legalább 8 év, melynek elteltét követően az adatokat Adatkezelő egy éven belül törli.  Ebbe a körbe tartoznak elsősorban a számlákon szereplő adatok (név, cím visszatérítéssel érintett kurzuscsomagra vonatkozó adatok), illetve a szerződéses dokumentáció részeként a megrendelésekben és visszaigazolásokban szereplő további adatok is a számviteli bizonylat fogalma alá esnek.

13.7. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban, illetve a szabályos számvitelhez szükséges adatok a számvitelről szóló törvény által előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében számviteli bizonylatokon.

  1. 30 napos visszafizetési garancia érvényesítéséhez kapcsolódó adatkezelés

14.1. Amennyiben a Felhasználó nem elégedett a megrendelt kurzuscsomaggal, a hozzáférés biztosításától számított 30 napon belül lehetősége van jelezni Adatkezelőnek pénzvisszafizetési igényét, mely esetben az Adatkezelő a vételárat visszatéríti a Felhasználó részére.

14.2. Az adatkezeléssel érintettek köre: visszafizetési garanciával érintett megrendelést leadó Felhasználó.

14.3. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja, miszerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó az egyik fél.

14.4. Kezelt adatok köre: 

– Felhasználó neve,

– Felhasználó e-mail címe,

– rendelési azonosító,

– kurzuscsomag neve,

– visszafizetendő összeg,

– Felhasználó bankszámlaszáma.

 

14.5. Az adatkezelés célja: meghatározott kurzuscsomagok megrendelése esetén az Adatkezelő által a Felhasználó részére többletjogosultságként biztosított 30 napos pénzvisszafizetési garancia érvényesítése.

14.6. Az adatkezelés időtartama: a visszafizetéshez kezelt adatokat Adatkezelő a polgári jogi követelésekre alkalmazandó általános elévülési idő elteltéig kezeli, mely alapesetben a visszafizetés elintézésének végétől számított 5 év.

Adatkezelő a visszafizetés kapcsán kiállított számviteli bizonylatokat a számviteli törvényben előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli. Ez az idő a számviteli törvény értelmében a bizonylat kiállításától számított legalább 8 év, melynek elteltét követően az adatokat Adatkezelő egy éven belül törli.  

14.7. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban, illetve a szabályos számvitelhez szükséges adatok a számvitelről szóló törvény által előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében számviteli bizonylatokon.

  1. Számviteli bizonylatok megőrzésével kapcsolatos adatkezelés

15.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: a webhelyen megrendelést leadó Felhasználók.

15.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja alapján az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése. 

15.3. Kezelt adatok köre:

A Felhasználó:
– neve,
– számlázási cím,
– szállítási cím,
– telefonszáma,
– e-mail címe,
– megrendelt kurzuscsomag(ok) megjelölése,
– megrendelt kurzuscsomag(ok) vételára,
– hozzáférés biztosításának módja,
– fizetési mód,
– megrendeléskor Felhasználó által esetlegesen megadott egyéb, a megrendelés teljesítéséhez szükséges információk,
– megrendelés időpontja,
– fizetés időpontja.

15.4. Az adatkezelés célja: az ÁFA tv. 169. §-ában és a számviteli törvény 169. § (2) bekezdésében meghatározott számla kiállítására és számviteli bizonylatok megőrzésére vonatkozó kötelezettségek teljesítése.

15.5. Az adatkezelés időtartama: a fenti adatokat az Adatkezelő a számviteli törvényben előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli. Ez az idő a számviteli törvény értelmében a számla kiállításától számított legalább 8 év, melynek elteltét követően az adatokat Adatkezelő egy éven belül törli.  Ebbe a körbe tartoznak elsősorban a számlákon szereplő adatok (név, cím, megrendelt kurzuscsomagra és árának megfizetésére vonatkozó adatok), illetve a szerződéses dokumentáció részeként a megrendelésekben és visszaigazolásokban szereplő további adatok is a számviteli bizonylat fogalma alá esnek.

15.6. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban, illetve a szabályos számvitelhez szükséges adatok a számvitelről szóló törvény által előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében számviteli bizonylatokon.

  1. Fogyasztói panaszokkal kapcsolatos adatkezelés

16.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: a fogyasztói panaszokat bejelentő Felhasználók.

16.2. Az adatkezelés jogalapja: az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja szerinti jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges adatkezelés; az Adatkezelőre a panaszok kezelésével kapcsolatban vonatkozó, a Fgytv. 17/A. §-ában, valamint a Szolgtv. 35. §-ában meghatározott jogi kötelezettségek teljesítése.

16.3. Kezelt adatok köre:

A panaszos Felhasználó:

– vezetékneve,

– keresztneve,

– lakcíme,

– panasz előterjesztésének helye, ideje és módja,

– panaszának részletes leírása,

– a panaszban a Felhasználó által előadottak; minden olyan személyes adat, amelyet a Felhasználó a panaszával kapcsolatban az Adatkezelő tudomására hoz,

– a Felhasználó által esetlegesen bemutatott iratokban, dokumentumokban és egyéb bizonyítékokban szereplő személyes adatok,

– panaszról készített jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,

– írásban előterjesztett panasz esetén a Felhasználó aláírása,

– e-mail útján küldött panasz esetén a Felhasználó e-mail címe,

– telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma és a Felhasználó telefonszáma,

– esetlegesen a panasszal érintett megrendelés vagy más ügylet azonosítója és a teljesítésére vonatkozó információk.

 

A telefonhívásokat hangfelvételen nem rögzíti az Adatkezelő.

16.4. Az adatok forrása: az adatokat a Felhasználó bocsátja Adatkezelő rendelkezésére a panaszában. A panasz kivizsgálása szükségessé teheti a Felhasználó korábbi, Adatkezelőnél leadott megrendelésével kapcsolatos adatok kezelését is. Más (külső) forrásból nem szerzi be Adatkezelő a Felhasználó adatait.

16.5. Az adatkezelés célja: a Felhasználó által előterjesztett panasz kivizsgálása és megválaszolása; az Adatkezelő által a Fgytv. 17/A. §-ában, valamint a Szolgtv. 35. §-ában foglalt jogi kötelezettségek teljesítése.

A Felhasználó személyazonosító adatai kezelésének célja a Felhasználó azonosítása, ami a panaszának kivizsgáláshoz és megválaszolásához szükséges.

A Felhasználó panaszában előadott, személyes adatokat tartalmazó információk, valamint a panaszban esetlegesen érintett korábbi megrendelés adatai a panasz érdemi kivizsgálásához és megválaszolásához kerülnek felhasználásra, amennyiben azok szükségesek mindehhez.

A Felhasználó neve és címe a postai küldemény címzéséhez felhasználásra kerül abban az esetben, ha a panaszról felvett jegyzőkönyvet, illetve a panaszra adott választ Adatkezelő írásban, postai úton küldi meg.

Felhasználó neve és e-mail címe az elektronikus levelezés útján történő kapcsolattartáshoz (amennyiben ez szükséges a panasz kivizsgálásához), illetve a panaszának e-mail útján történő megválaszolása érdekében kerülhet felhasználásra.

16.6. Az adatkezelés időtartama: Adatkezelő a panaszról felvett jegyzőkönyvet, illetve az írásban beterjesztett panasz esetén a beterjesztett iratot és a panaszra adott válaszát a Fgytv. 17/A. § (7) bekezdése alapján három évig megőrzi, ezt követően megsemmisíti.

Amennyiben a beterjesztett igény nem minősül panasznak, abban az esetben az igénnyel kapcsolatos kommunikáció lezárását követő egy hónap elteltével törli az Adatkezelő az adatokat.

Amennyiben a bejelentés nem minősül panasznak, de Adatkezelő teljesítésével kapcsolatos konkrét ügyletre vonatkozik, és arra tekintettel releváns tartalommal bír, abban az esetben Adatkezelő a szerződéses jogviszonyból fakadó követelések elévülési idejének – ami alapesetben a követelés esedékessé válásától számított 5 év – elteltéig kezeli jogos gazdasági érdeke alapján, ezt követően törli az adatokat.

16.7. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban, a beterjesztés módjától függően esetlegesen papíron, a panaszról felvett jegyzőkönyvben, valamint a panaszra adott választ tartalmazó dokumentumban.

  1. Kifogás bejelentésével kapcsolatos adatkezelés

17.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: szavatossági vagy jótállási jog érvényesítése iránti igényt bejelentő Felhasználók.

17.2. Az adatkezelés jogalapja: az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, miszerint az adatkezelés jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.

17.3. Kezelt adatok köre:

A Felhasználó:

– vezetékneve,

– keresztneve,

– postacíme,

– kifogás előterjesztésének helye, ideje és módja,

– kifogás részletes leírása,

– a kifogásban a Felhasználó által előadottak; minden olyan személyes adat, amelyet a Felhasználó a kifogásával kapcsolatban az Adatkezelő tudomására hoz,

– kifogás rendezésének módja,

– kifogásra adott válasz tartalma,

– kifogás rendezésének elutasítása esetén annak indoka,

– a Felhasználó által esetlegesen bemutatott vagy átadott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok alapján levonható következtetések, illetve az azokban szereplő személyes adatok,

– e-mail útján küldött kifogás esetén a Felhasználó e-mail címe,

– telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli kifogás esetén a kifogásra vonatkozó bejelentés egyedi azonosítószáma és a Felhasználó telefonszáma,

– a kifogással érintett megrendelés vagy más ügylet azonosítója.

A telefonhívásokat hangfelvételen nem rögzíti az Adatkezelő.

17.4. Az adatok forrása: az adatokat a Felhasználó bocsátja Adatkezelő rendelkezésére. Más forrásból nem szerzi be Adatkezelő a Felhasználó adatait.

17.5. Az adatkezelés célja: a Felhasználó által előterjesztett szavatossági vagy jótállási jogokkal kapcsolatos kifogás kivizsgálása és megválaszolása; a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hibás teljesítésről szóló XXIV. fejezetében meghatározott jogi kötelezettségek teljesítése.

17.6. Az adatkezelés időtartama: a kifogáskezelés során kezelt adatokat Adatkezelő a polgári jogi követelésekre alkalmazandó általános elévülési idő elteltéig kezeli, mely alapesetben a kifogás elintézésének végétől számított 5 év.

Az elévülés megszakadása az adatkezelés időtartamát az elévülés bekövetkezésének új időpontjáig meghosszabbítja.

17.7. Az adatok tárolásának módja: elektronikus úton Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban, illetve a papír alapon a kifogás bejelentésről készült jegyzőkönyv.

  1. Élő webinárium lebonyolításához kapcsolódó adatkezelés

18.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: online videókonferencia szoftver alkalmazásával az élő webináriumon részt vevő Felhasználók.

18.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szolgáltatás teljesítéséhez szükséges adatkezelés.

18.3. Kezelt adatok köre:

A Felhasználó:

– képmása,

– hangja,

– általa a webináriumon elmondottak,

– magatartása,

– magatartásából levonható következtetések.

 

18.4. Az adatkezelés célja: az Adatkezelő által megtartott élő webinárium lebonyolításához szükséges videókapcsolat biztosítása.

18.5. Az adatkezelés időtartama: az online webinárium időtartamáig, tehát a Felhasználó és az Adatkezelő közötti videókapcsolat fennállásáig tart. Az online webinárium nem kerül rögzítésre.

18.6. Az adatok tárolásának módja: az online webinárium nem kerül rögzítésre, így tárolásra sem.

  1. Fórum használatához kapcsolódó adatkezelés

19.1. A webhelyen üzemelő fórum: Felhasználók részére hozzászólási lehetőség a webhelyen „BLOG” menüpont alatt megjelenő cikkekhez. A hozzászólásnak nem feltétele a webhelyen történő regisztráció.

19.2. A webhelyen közzétett hozzászólások és bejegyzések, valamint a hozzászólók nickneve a webhely minden látogatója számára látható módon jelenik meg.

19.3. Tájékoztató a hozzászólásokban Felhasználó által közölt adatok kezeléséről:

19.3.1. Az adatkezeléssel érintettek köre: a webhelyen hozzászólást közzétevő Felhasználók.

19.3.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása. Felhasználó a hozzászólás elküldése előtt az adatkezelési nyilatkozat bejelölésével és a hozzászólás közzétételének elküldésével hozzájárul az általa hozzászólásában közölt adatok kezeléséhez és közzétételéhez.

Felhasználó jogosult arra, hogy a hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét.

19.3.3. Az érintett adatok köre: Felhasználó hozzászólásai, bejegyzései közzétételüket követően a többi felhasználó által láthatók oly módon, hogy általuk az adott hozzászólást, bejegyzést közzétevő Felhasználó által megadott neve is beazonosítható, az általa hozzászólásában, bejegyzésében közétett adatok megismerhetőek, így a Felhasználó személyazonossága is beazonosíthatóvá válhat.

19.3.4. Az adatkezelés célja: a webhely tartalmaival kapcsolatos információcsere.

19.3.5. Az adatkezelés időtartama: a webhelyen a fenti formában történő adatkezelés időtartalma az ott hozzászólást közzétevő Felhasználó kérelmére történő törlésig tart. Az adatkezelés megszűnhet továbbá a Felhasználó hozzászólásának Adatkezelő általi törlésével is. Felhasználó bármikor kérheti hozzászólása törlését Adatkezelőtől, mely kérelmet Adatkezelő haladéktalanul végrehajt.

19.3.6. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében, a webhely felületén megjelenítve.

19.3.7. Amennyiben Felhasználó hozzászólásaiban esetlegesen más személy adatait teszi közzé, az ilyen a harmadik személy adatainak Adatkezelő webhelyén történő közzététele és ily módon Adatkezelő részére történő továbbítása tekintetében Felhasználónak kell beszereznie az érintett harmadik személy hozzájárulását. Az ilyen adatok kezeléséhez való hozzájárulás hiányával kapcsolatos következményekért Adatkezelő nem felelős.

  1. Adattovábbítás

20.1. Az adattovábbítással érintettek köre: a webhelyen online fizetéssel fizető Felhasználók.

20.2. Az adattovábbítás címzettje a Felhasználó által választott kurzuscsomagtól függően:

Stripe Payments Europe Ltd.

Cégjegyzékszám: 513174

Adószám: IE 3206488LH

Székhely: C/O A&L Goodbody, IFSC, North Wall Quay, Dublin 1., Ireland

Postacím: C/O A&L Goodbody, IFSC, North Wall Quay, Dublin 1., Ireland

E-mail: dpo@stripe.com

Webhely: https://stripe.com/

gazdasági társaság, mint az Adatkezelő webhelyén igénybe vehető online fizetési szolgáltatás szolgáltatója.

20.3. Adattovábbítás jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján a Címzett jogos érdeke.

Címzett a rá vonatkozó jogszabályok alapján csalás-megelőző és –felderítő rendszer üzemeltetésére köteles a fizetési szolgáltatás nyújtásával kapcsolatban, és az ehhez szükséges személyes adatokat jogosult kezelni. Címzett kialakította a jogszabályi kötelezettségének megfelelő rendszert, melynek működtetéséhez az Adatkezelő általi adattovábbítás szükséges. Ennek megfelelően a Címzett jogos érdeke, hogy a jogszabályi kötelezettségének teljesítése érdekében a csalás-megelőző és – felderítő rendszert üzemeltetni tudja. A Címzettre vonatkozó hivatkozott jogszabályi rendelkezések:

– a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény 165. § (5) bekezdése,

– az egyes fizetési szolgáltatókról szóló 2013. évi CCXXXV. törvény 92/A. § (3) bekezdés f) pontja,

– a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 14. § (1) bekezdés v) pontja.

Adatkezelő és a Címzett jogos érdeke a csalásmegelőzés, az online fizetések megfelelő működésének biztosítása. Mindkét szervezet fő bevételi forrásához kapcsolódik a fizetési szolgáltatás megfelelő működése. Mindemellett Felhasználó érdeke is mindez, különösen a bankkártya adatokkal való visszaélés elkerülése.

Az adattovábbítás lehetővé teszi a csalások kiszűrését, felderítését és a fizetési folyamat során esetlegesen felmerülő akadályok elhárítását.

Felhasználó megrendelés során kezelt adatainak köréből kerülnek továbbításra az adatok titkosított adatforgalmat biztosító elektronikus csatornán keresztül, kizárólag a Címzett részére és csak az online bankkártyás fizetés megtörténte esetén, melyeket a Címzett más célra nem használ fel. Mindebből következik, hogy az adattovábbítás Felhasználóra nézve jelentős kockázattal nem jár, további érzékelhető hatást nem gyakorol rá.

Az adatok továbbítása szükséges az itt írt célok eléréséhez, és alkalmas is a fizetési szolgáltatás biztonságosabbá tételére.

Figyelembe véve a fentieket, illetve a beépített garanciális intézkedéseket, az adattovábbítás nem jelent indokolatlan mértékű beavatkozást a Felhasználók magánéletébe, ezért az adatok továbbítása szükséges és arányos adatkezelési művelet.

Az érdekmérlegelésről külön dokumentáció készült, melynek elérhetőségéről Adatkezelőnél érdeklődhet a Felhasználó.

20.4. A továbbított adatok köre:

– megrendelt kurzuscsomagra vonatkozó vásárlási adatok (árak, költségek),

– vezetéknév,

– keresztnév,

– telefonszám,

– e-mail cím,

– cím,

– tranzakció egyedi azonosítója.

A fizetés során megadott bankkártya adatokat Felhasználó közvetlenül a fizetési szolgáltatónak adja meg, így azok nem kerülnek Adatkezelő birtokába.

20.5. Az adattovábbítás célja: a fizetési szolgáltatás megfelelő működtetése és a fizetés technikai értelemben vett lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása, a felhasználók érdekei védelme érdekében végzett fraud-monitoring – az elektronikus úton kezdeményezett banki tranzakciók kontrollját támogató csalás felderítő rendszer – működtetése, valamint a Felhasználó részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás.

20.6. A Stripe Payments Europe Ltd. által megvalósított adatkezelésről, az adatkezelés további körülményeiről – a többi között a jogalapjáról, céljáról, kezelt adatok pontos köréről, adatkezelés időtartamáról – a Felhasználó bővebben tájékozódhat a https://stripe.com/en-hu/privacy/ oldalon.

20.7. Adatkezelő üzleti vagy marketing céllal nem továbbít adatokat harmadik személyeknek.

20.8. Adatkezelő a fenti eseten kívül kizárólag törvényes kötelezettség esetén, hatóságoknak továbbít adatokat.

  1. Adatfeldolgozó igénybevétele

Adatkezelő adatfeldolgozóként vesz igénybe az alábbi gazdálkodó szervezeteket.

21.1. Tárhelyszolgáltató

21.1.1. Az adatfeldolgozással érintettek köre: a webhelyet meglátogató Felhasználók a webhely által biztosított szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

21.1.2. Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe a

NetMasters Europe Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: NetMasters Europe Kft.

Cégjegyzékszám: 09-09-025522

Adószám: 24812087-2-09

Székhely: 4200 Hajdúszoboszló, Diószegi Sámuel utca 5.

Postacím: 1105 Budapest, Cserkesz u. 32.

Telefon: +36 30 923 4646

E-mail: szia@netmasters.hu

Webhely: https://netmasters.hu/

gazdasági társaságot, mint webtárhely szolgáltatót (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

21.1.3. Az adatfeldolgozással érintett adatok köre: az adatfeldolgozás a jelen tájékoztatóban megjelölt összes adatot potenciálisan érinti, a Felhasználó által igénybe vett funkciók, szolgáltatások határozzak meg a konkrét adatkört, az egyes adatkezelésekről szóló fenti fejezetek szerint.

21.1.4. Az adatfeldolgozó igénybevételének célja: a webhely információtechnológiai értelemben vett működésének biztosítása, az ehhez szükséges elektronikus tárhely biztosításával.

21.1.5. Az adatfeldolgozás időtartama: megegyezik a jelen tájékoztatóban az egyes adatköröket érintő adatkezelési célok szerint szabályozott adatkezeléseknél jelzett adatkezelési időtartamokkal.

21.1.6. Az adatfeldolgozás jellege: elektronikus úton történik, az adatok feldolgozása kizárólag a webhely informatikai értelemben vett üzemeltetéséhez szükséges elektronikus tárhely biztosítását jelenti.

  • Weboldal fejlesztő

 

  1.  
      • Az adatfeldolgozással érintettek köre: jelen tájékoztató szerinti Felhasználók.

 

  • Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

Dobos Dániel e. v.

 

Nyilvántartási szám: 55547352

Adószám: 56849860-1-42

Székhely: 1172 Budapest, 17. ker., Harsona u. 19.

Postacím: 1172 Budapest, 17. ker., Harsona u. 19.

  

egyéni vállalkozót, mint a weboldal fejlesztőjét (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

  • Az adatfeldolgozással érintett adatok köre: az adatfeldolgozás a jelen tájékoztatóban megjelölt összes adatot érinti.

 

  • Az adatfeldolgozók igénybevételének célja: a webhely információtechnológiai értelemben vett működésének biztosítása, az ehhez szükséges weboldal szoftver igénybevételével.

 

  • Az adatfeldolgozás időtartama: megegyezik a jelen tájékoztatóban az egyes adatköröket érintő adatkezelési célok szerint szabályozott adatkezeléseknél jelzett adatkezelési időtartamokkal.

 

  • Az adatfeldolgozás jellege: elektronikus úton történik, az adatok feldolgozása kizárólag a webhely szoftverének informatikai értelemben vett üzemeltetéséhez szükséges technikai műveleteket jelenti.

21.3. Elektronikus levelező szoftver és tárhely biztosításához kapcsolódó adatkezelés

21.3.1. Az adatfeldolgozással érintettek köre: jelen tájékoztatóban megjelölt Felhasználók, akikkel Adatkezelő elektronikus levelezés útján tartja a kapcsolatot.

21.3.2. Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe a

Google Ireland Ltd.

Cégjegyzékszám: 11603307

Adószám: IE 6388047V

Székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland

Postacím: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland

Telefon: +353 1 436 1000

Webhely: https://www.google.ie/

gazdasági társaságot, mint az elektronikus levelezéshez használt szoftver fejlesztőjét és tárhely szolgáltatóját (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

21.3.3. Az adatfeldolgozással érintett adatok köre: elsősorban az érintett neve és e-mail címe, másodsorban a Felhasználó által elektronikus levélben megküldött további adatok.

21.3.4. Az adatfeldolgozó igénybevételének célja: az elektronikus levelezés működésének biztosítása.

21.3.5. Az adatfeldolgozás időtartama: amennyiben az üzenetváltás nyomán nem kerül sor szerződéskötésre, abban az esetben az elektronikus levelek törléséig. Az Adatkezelő az elektronikus levelezés során történő üzenetváltás lezárultával törli az üzeneteket.

Amennyiben az üzenetváltás nyomán szerződéskötésre kerül sor, és az üzenetek tartalma a szerződés szempontjából lényeges, abban az esetben a szerződéses jogviszonyból fakadó követelések elévülési idejének – ami alapesetben a követelés esedékessé válásától számított 5 év – elteltéig jogos gazdasági érdeke alapján kezeli az adatokat az Adatkezelő, mely időtartam folyamatos szolgáltatás nyújtása esetén a szerződéses jogviszony végétől kezdődik. Az elévülés esetleges megszakadása az adatkezelés időtartamát az elévülés bekövetkezésének új időpontjáig meghosszabbítja. 

Adatkezelő a megrendelés kapcsán kiállított számviteli bizonylatokat a számviteli törvényben előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli. Ez az idő a számviteli törvény értelmében a bizonylat kiállításától számított legalább 8 év, melynek elteltét követően az adatokat Adatkezelő egy éven belül törli.  Ebbe a körbe tartoznak elsősorban a számlákon szereplő adatok (vevő neve, címe, megrendelt kurzuscsomagra és árának megfizetésére vonatkozó adatok), illetve a szerződéses dokumentáció részeként a megrendelésekben és visszaigazolásokban szereplő további adatok is a számviteli bizonylat fogalma alá esnek.

A megőrzési idők alatt az Adatfeldolgozó által biztosított szoftveres környezetben tárolódnak az üzenetek, tehát ez idő alatt fennáll az adatfeldolgozás.

21.3.6. Az adatfeldolgozás jellege: a megőrzési idők alatt az Adatfeldolgozók által biztosított szoftveres környezetben tárolódnak az e-mail-ek, tehát ez idő alatt fennáll az adatfeldolgozás.

21.4. Chat ablak szolgáltatás biztosítása

21.4.1. Az adatfeldolgozással érintettek köre: jelen tájékoztatóban megjelölt Felhasználók, akik a weboldalba ágyazott chat ablak használatával lépnek kapcsolatba az Adatkezelővel.

21.4.2. Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe a

ConvertFox Global, Inc.

Székhely: 251 Little Falls Drive, Wilmington DE 19808, USA

Postacím: 251 Little Falls Drive, Wilmington DE 19808, USA

E-mail: support@getgist.com

Webhely: https://getgist.com/

gazdasági társaságot, mint a chat ablak üzenetküldő alkalmazás szolgáltatóját (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

21.4.3. Az adatfeldolgozással érintett adatok köre: a Felhasználó által küldött üzenet tartalma.

21.4.4. Az adatfeldolgozó igénybevételének célja: az üzenetküldő alkalmazás működéséhez szükséges tárhely és szoftver biztosítása.

21.4.5. Az adatkezelés időtartama: amennyiben az üzenetváltás nyomán nem kerül sor szerződéskötésre, abban az esetben az üzenet megválaszolásáig, illetve a Felhasználó igényének teljesítéséig tart. Adatkezelő az üzenet megválaszolását/igény teljesítését követően 1 hónappal törli az e célból kezelt adatokat. Amennyiben az információcserére több, kapcsolódó témájú üzenetváltással kerül sor, abban az esetben az információcsere befejeztével, illetve az igény teljesítését követően 1 hónappal törli Adatkezelő az adatokat.

Amennyiben az üzenetváltás nyomán szerződéskötés jön létre, és az üzenetek tartalma a szerződés szempontjából lényeges, abban az esetben a szerződéses jogviszonyból fakadó követelések elévülési idejének – ami alapesetben a követelés esedékessé válásától számított 5 év – elteltéig jogos gazdasági érdeke alapján kezeli az adatokat az Adatkezelő, mely időtartam folyamatos szolgáltatás nyújtása esetén a szerződéses jogviszony végétől kezdődik. Az elévülés esetleges megszakadása az adatkezelés időtartamát az elévülés bekövetkezésének új időpontjáig meghosszabbítja. 

Adatkezelő a megrendelés kapcsán kiállított számviteli bizonylatokat a számviteli törvényben előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli. Ez az idő a számviteli törvény értelmében a bizonylat kiállításától számított legalább 8 év, melynek elteltét követően az adatokat Adatkezelő egy éven belül törli.  Ebbe a körbe tartoznak elsősorban a számlákon szereplő adatok (vevő neve, címe, megrendelt kurzuscsomagra és árának megfizetésére vonatkozó adatok), illetve a szerződéses dokumentáció részeként a megrendelésekben és visszaigazolásokban szereplő további adatok is a számviteli bizonylat fogalma alá esnek.

A megőrzési idők alatt az Adatfeldolgozó által biztosított szoftveres környezetben tárolódnak az üzenetek, tehát ez idő alatt fennáll az adatfeldolgozás.

21.4.6. Adatfeldolgozás jellege: az adatok feldolgozása elektronikus úton valósul meg, elektronikus tárhely és üzenetküldő szoftver biztosítását jelenti.

21.5. Hírlevél küldéssel kapcsolatos adatfeldolgozás

21.5.1. Az adatfeldolgozással érintettek köre: a webhelyen hírlevélre feliratkozó Felhasználók a webhely által biztosított egyéb szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

21.5.2. Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe az

ActiveCampaign, Inc.

Székhely: 1 North Dearborn St, 5th Floor, Chicago, IL 60602, USA

Postacím: 1 North Dearborn St, 5th Floor, Chicago, IL 60602, USA

Telefon: +1 800 357 0402

Kapcsolat: https://help.activecampaign.com/hc/en-us/requests/new?_ga=2.155053752.1806931988.1644394642-1081693505.1644394642

Webhely: https://www.activecampaign.com/

gazdasági társaságot, mint az Adatkezelő által használt hírlevél küldő szoftver fejlesztőjét és karbantartóját (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

21.5.3. Az adatfeldolgozással érintett adatok köre: az adatfeldolgozás a hírlevélre feliratkozó Felhasználó keresztnevét és e-mail címét érinti.

21.5.4. Az adatfeldolgozó igénybevételének célja: az Adatkezelő által hírlevél küldéshez használt szoftver információtechnológiai értelemben vett működésének biztosítása, a szoftver biztonságos működtetéséhez szükséges technikai műveletekben megnyilvánuló adatkezelés útján.

21.5.5. Az adatfeldolgozás időtartama: Felhasználó hírlevél küldésre vonatkozó hozzájárulásának visszavonásáig (leiratkozásig), illetve az adatok Felhasználó kérésére történő törléséig.

21.5.6. Az adatfeldolgozás jellege: az adatok feldolgozása kizárólag a hírlevél küldő szoftver informatikai értelemben vett üzemeltetéséhez szükséges technikai műveleteket jelenti.

 

  1.  
    • Élő webinárium lebonyolításához igénybe vett videóhívással kapcsolatos adatfeldolgozás

 

  • Az adatfeldolgozással érintettek köre: online videókonferencia program alkalmazásával az élő webináriumon részt vevő Felhasználók.

 

  • Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe az

Animatron Inc.

 

Székhely: 2 Seaport LN, Suite 8C, Boston, MA 02210, USA

Postacím 2 Seaport LN, Suite 8C, Boston, MA 02210, USA

E-mail cím: legal@animatron.com

Webhely: https://wave.video/

gazdasági társaságot, mint az Adatkezelő által az élő webinárium lebonyolításához igénybe vett videókonferencia szoftver fejlesztőjét és karbantartóját (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

 

  • Az adatfeldolgozással érintett adatok köre:

 A Felhasználó:

– képmása,

– hangja,

– általa a webináriumon elmondottak,

– magatartása,

– magatartásából levonható következtetések.

 

  • Az adatfeldolgozó igénybevételének célja: az Adatkezelő által megtartott élő webinárium lebonyolításához szükséges videókapcsolat biztosítása.

 

  • Az adatfeldolgozás időtartama: az online webinárium időtartamáig, tehát a Felhasználó és az Adatkezelő közötti videókapcsolat fennállásáig tart. Az online webinárium nem kerül rögzítésre.

 

  • Az adatfeldolgozás jellege: az adatok feldolgozása kizárólag a videókonferencia szoftver informatikai értelemben vett üzemeltetéséhez szükséges technikai műveleteket jelenti.

 

  • A wave.video további adatkezeléséről a Felhasználó az Animatron Inc. adatkezelési tájékoztatóban olvashat: https://wave.video/privacy.

21.7.Marketingkampányok végrehajtásával kapcsolatos adatfeldolgozás

21.7.1. Az adatfeldolgozással érintettek köre: a webhelyet meglátogató Felhasználók, akik engedélyezik a marketing célú sütik működését.

21.7.2. Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe a

BOOM MARKETING Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: BOOM MARKETING Kft.

Cégjegyzékszám: 15-09-085107

Adószám: 26262196-2-15

Székhely: 4400 Nyíregyháza, Kinizsi P. utca 3.

Postacím: 4400 Nyíregyháza, Kinizsi P. utca 3.

Webhely: https://boommarketing.hu/

gazdasági társaságot, mint az online marketingkampányokat végrehajtó szolgáltatót (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

21.7.3. Az adatfeldolgozással érintett adatok köre: böngészési adatok, preferenciák, és az azokból a Felhasználó érdeklődési körére levonható következtetések.

21.7.4. Az adatfeldolgozó igénybevételének célja: a webhelyen működő adatgyűjtő eszközök által gyűjtött adatok feldolgozása és azok felhasználásával online marketingkampányok végrehajtása Adatkezelő nevében és érdekében.

21.7.5. Az adatfeldolgozás időtartama: a különböző céllal kezelt adatoknál a Sütik alkalmazásáról szóló tájékoztató dokumentumban ismertetett időtartamokig fér hozzá az Adatfeldolgozó az adatokhoz.

21.7.6. Az adatfeldolgozás jellege: online informatikai megoldásokkal történő marketingkampányok végrehajtása.

21.8. Számlák előállításával kapcsolatos adatfeldolgozás

21.8.1. Az adatfeldolgozással érintettek köre: a webhelyen megrendelést leadó Felhasználók.

21.8.2. Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe a

KBOSS.hu Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: KBOSS.hu Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-303201

Adószám: 13421739-2-41

Székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.

Postacím: 1031 Budapest, Záhony utca 7.

Telefon: +36 30 3544 789

E-mail: info@szamlazz.hu

Webhely: https://www.szamlazz.hu/

gazdasági társaságot, mint az Adatkezelő által használt számlázó szoftver fejlesztőjét és karbantartóját (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

21.8.3. Az adatfeldolgozással érintett adatok köre: az adatfeldolgozás a megrendelést leadó Felhasználó nevét és címét, valamint a megrendelt szolgáltatás(ok) megjelölését, a vásárlás időpontját és a vételárat, valamint az esetleges egyéb díjakat tartalmazó bizonylatokat érinti.

21.8.4. Az adatfeldolgozó igénybevételének célja: az Adatkezelő által a számlák kiállításához használt szoftver információtechnológiai értelemben vett működésének biztosítása, a szoftver biztonságos működtetéséhez szükséges technikai műveletekben megnyilvánuló adatkezelés útján.

21.8.5. Az adatfeldolgozás időtartama: a számviteli törvényből fakadó bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig – a számla kiállításától számított 8 évig – tart.

21.8.6. Az adatfeldolgozás jellege: az adatok feldolgozása kizárólag a számla kiállításához használt szoftver rendelkezésre állásának biztosítását, informatikai értelemben vett üzemeltetéséhez szükséges technikai műveleteket jelenti.

21.9. Könyvelési szolgáltatással kapcsolatos adatfeldolgozás

21.9.1. Az adatfeldolgozással érintettek köre: a megrendelést leadó Felhasználók.

21.9.2. Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe a

Meyer & Levinson Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: Meyer & Levinson Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-902076

Adószám: 14398209-2-41

Székhely: 1052 Budapest, Deák Ferenc tér 3. II. emelet (MEYER & LEVINSON emelet)

Postacím: 1052 Budapest, Deák Ferenc tér 3. II. emelet (MEYER & LEVINSON emelet)

Telefon: +36 1 445 1 445

Fax: +36 1 235 1 406

E-mail: info@meyerlevinson.com

Webhely: https://meyerlevinson.com/

gazdasági társaságot, mint az Adatkezelő gazdasági tevékenységének könyvelőjét (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

21.9.3. Az adatfeldolgozással érintett adatok köre: az adatfeldolgozás a megrendelést leadó Felhasználó nevét és címét, valamint a megrendelt szolgáltatás(ok) megjelölését, a vásárlás időpontját és a vételárat és esetleges egyéb díjakat tartalmazó bizonylatokon szereplő adatokat érinti.

21.9.4. Az adatfeldolgozó igénybevételének célja: az Adatkezelő által végzett gazdasági tevékenységre vonatkozóan jogszabály által előírt számviteli kötelezettségek teljesítése a fenti Adatfeldolgozó szolgáltatásának igénybevétele útján.

21.9.5. Az adatfeldolgozás időtartama: legfeljebb a számviteli törvényből fakadó bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig – a számla kiállításától számított 8. év elteltét követő évben bekövetkező törlésig – tart.

21.9.6. Az adatfeldolgozás jellege: az adatok feldolgozása kizárólag a számviteli kötelezettségek teljesítéséhez és ellenőrzéséhez szükséges műveleteket jelenti, amiket papír adathordozók és szoftverben kezelt digitális adatok kezelésével végez az adatfeldolgozó.

21.10. Pénzügyi adminisztrációval kapcsolatos adatfeldolgozás

21.10.1. Az adatfeldolgozással érintettek köre: a megrendelést leadó Felhasználók.

21.10.2. Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

Horváth-Lóránth Viktória e. v.

Nyilvántartási szám: 55130499

Adószám: 56483147-1-38

Székhely: 9700 Szombathely, Szent Imre herceg útja 161.

Postacím: 9700 Szombathely, Szent Imre herceg útja 161.

egyéni vállalkozót, mint a könyvelési feladatok előkészítésével, illetve kimutatások készítésével foglalkozó adminisztrátort (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

21.10.3. Az adatfeldolgozással érintett adatok köre: az adatfeldolgozás a megrendelést leadó Felhasználó nevét és címét, valamint a megrendelt szolgáltatás(ok) megjelölését, a vásárlás időpontját és a vételárat és esetleges egyéb díjakat tartalmazó bizonylatokon szereplő adatokat érinti.

21.10.4. Az adatfeldolgozó igénybevételének célja: az Adatkezelő által végzett gazdasági tevékenységre vonatkozóan jogszabály által előírt számviteli kötelezettségek teljesítésének előkészítése a fenti Adatfeldolgozó szolgáltatásának igénybevétele útján.

21.10.5. Az adatfeldolgozás időtartama: legfeljebb a számviteli törvényből fakadó bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig – a számla kiállításától számított 8. év elteltét követő évben bekövetkező törlésig – tart.

21.10.6. Az adatfeldolgozás jellege: az adatok feldolgozása kizárólag a számviteli kötelezettségek teljesítéséhez és ellenőrzéséhez szükséges műveleteket jelenti, amiket papír adathordozók és szoftverben kezelt digitális adatok kezelésével végez az adatfeldolgozó.

21.11. Adminisztrációs feladatokkal kapcsolatos adatfeldolgozás

21.11.1. Az adatfeldolgozással érintettek köre: a Szolgáltatóval kapcsolatot létesítő, illetve megrendelést leadó Felhasználók.

21.11.2. Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

Kovács Noémi e. v.

Nyilvántartási szám: 57929219

Adószám: 59882789-1-40

Székhely: 8975 Szentgyörgyvölgy, József Attila utca 36.

Postacím: 8975 Szentgyörgyvölgy, József Attila utca 36.

továbbá

Tóth Gábor e. v.

Nyilvántartási szám: 56209879

Adószám: 57570145-1-23

Székhely: 6111 Gátér, Dózsa György utca 112.

Postacím: 6111 Gátér, Dózsa György utca 112.

továbbá

Dobos Dániel e. v.

Nyilvántartási szám: 55547352

Adószám: 56849860-1-42

Székhely: 1172 Budapest, Harsona utca 19.

Postacím: 1172 Budapest, Harsona utca 19.

továbbá

Schaffer Konstantin e. v.

Nyilvántartási szám: 53471408

Adószám: 69637906-1-33

Székhely: 2053 Herceghalom, Kiserdő út 4. A lcsh. fszt. 3. a

Postacím: 2053 Herceghalom, Kiserdő út 4. A lcsh. fszt. 3. a

egyéni vállalkozókat, mint az Adatkezelő által az ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz és a szolgáltatás teljesítéséhez kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátására igénybe vett Adatfeldolgozókat

(a továbbiakban együtt: Adatfeldolgozók).

21.11.3. Az adatfeldolgozással érintett adatok köre: az adatfeldolgozás a Felhasználó által az Adatkezelővel történő kapcsolatfelvétel, üzenetküldés, ajánlatkérés, megrendelés során megadott adatokat érinti.

21.11.4. Az adatfeldolgozók igénybevételének célja: az ügyfelekkel való kapcsolattartás, valamint a szolgáltatás teljesítésében való közreműködés adminisztrációs feladatok ellátásával.

21.11.5. Az adatfeldolgozás időtartama: amennyiben az üzenetváltás, ajánlatkérés nyomán nem jön létre szerződés, abban az esetben az üzenet megválaszolásáig, illetve a Felhasználó igényének teljesítéséig tart. Adatkezelő az üzenet megválaszolását/igény teljesítését követően törli az e célból kezelt adatokat. Amennyiben az információcserére több, kapcsolódó témájú üzenetváltással kerül sor, abban az esetben az információcsere befejeztével, illetve az igény teljesítését követően törli Adatkezelő az adatokat.

Amennyiben az üzenetváltás, ajánlatkérés nyomán szerződéskötés jön létre, és az üzenetek tartalma a szerződés szempontjából lényeges, illetve megrendelés esetén az adatkezelés jogalapja és időtartama a 10., 11., illetve a 12. pontban írtak szerint alakul (megrendeléshez kapcsolódó adatkezelés).

21.11.6. Az adatfeldolgozás jellege: az adatok feldolgozása kizárólag kapcsolattartáshoz, valamint a szolgáltatás teljesítésében való közreműködéshez szükséges adminisztrációs feladatok elvégzését jelenti.

21.12. Pénzügyi adminisztrációs feladatokat segítő rendszerrel kapcsolatos adatfeldolgozás

21.12.1. Az adatfeldolgozással érintettek köre: a webhelyen megrendelést leadó Felhasználók.

21.12.2. Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe a

Riport Applications Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: Riport Applications Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-982509

Adószám: 23878149-2-41

Székhely: 1052 Budapest, Deák Ferenc tér 3. II. emelet (MEYER & LEVINSON emelet)

Postacím: 1052 Budapest, Deák Ferenc tér 3. II. emelet (MEYER & LEVINSON emelet)

Telefon: +36 1 445 1 445

Fax: +36 1 235 1 406

E-mail: hello@riport.app

Webhely: https://www.helloquick.riport.app/

gazdasági társaságot, mint az Adatkezelő által használt pénzügyi adminisztrációs feladatok elvégzését segítő szoftverek szolgáltatóját (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

21.12.3. Az adatfeldolgozással érintett adatok köre: az adatfeldolgozás a megrendeléssel kapcsolatos adatokat érinti.

21.12.4. Az adatfeldolgozás célja: az ügyvitel könnyítése, hatékonyabbá tétele, a könyvelési folyamatok és a pénzügyi nyilvántartások készítésének támogatása automatizált kimutatásokkal.

21.12.5. Az adatfeldolgozás időtartama: a számviteli törvényből fakadó bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig – a számla kiállításától számított 8 évig – tart.

21.12.6. Az adatfeldolgozás jellege: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített adatállományban.

21.13. Adatkezelő a fent és a „Sütik alkalmazásáról szóló tájékoztató” dokumentumban megjelölt Adatfeldolgozókon kívül más adatfeldolgozót nem vesz igénybe.

21.14. Adatkezelő az általa igénybe vett adatfeldolgozókkal a vonatkozó jogszabályok betartására és az adatbiztonság megfelelő szintű garantálására kötelező tartalmú adatfeldolgozási szerződést köt.

  1. Adatvédelem, adatbiztonság

22.1. Adatkezelő az adatkezelési és adatfeldolgozási tevékenységei körében gondoskodik az adatok biztonságáról, technikai és szervezési intézkedésekkel valamint belső eljárási szabályokkal gondoskodik a jogszabályok, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásáról. Megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen a kezelt adatokat.

22.2. A látogatottság mérésének és a webhely használatára vonatkozó szokások feltérképezésének alapjául szolgáló adatokat Adatkezelő informatikai rendszere kezdettől fogva oly módon rögzíti, hogy azok közvetlenül nem kapcsolhatók egy személyhez sem.

22.3. Az adatok kezelése csak a jelen tájékoztatóban meghatározott és törvényes cél elérése érdekében, ahhoz szükséges és arányos mértékben történik, a vonatkozó jogszabályok és ajánlások alapján, megfelelő biztonsági intézkedések mellett.

22.4. Ennek érdekében Adatkezelő a webhely eléréséhez „https” sémájú http protokollt használ, mellyel a webes kommunikáció titkosítható és egyedileg azonosítható. Ezen felül a fentieknek megfelelően Adatkezelő védett adatállományok formájában rögzített, adatkezelési célonként elkülönítve tárolja a kezelt adatokat, melyekhez Adatkezelő meghatározott – jelen tájékoztatóban megjelölt tevékenységekkel kapcsolatos feladatokat ellátó – alkalmazottai férhetnek hozzá, akiknek munkaköri felelőssége az adatok védelme és e tájékoztatónak és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő felelősségteljes kezelése. Adatkezelő az általa igénybe vett adatfeldolgozókkal a vonatkozó jogszabályok betartására és az adatbiztonság megfelelő szintű garantálására kötelező tartalmú adatfeldolgozási szerződést köt.

22.5. A jelszavakat az Adatkezelő rendszere titkosítással tárolja el, aminek eredményeként nem ismeri meg a Felhasználó jelszavát.

  1. Felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogai

23.1. Hozzáférési jog: Felhasználó kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad a Felhasználó általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott Adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az esetlegesen bekövetkezett adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatást Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül megadja.

A hozzáférési jog keretében Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát a Felhasználó rendelkezésére bocsátja, legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül. A Felhasználó által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel (a 24. pont szerint).

23.2. Adatok hordozhatóságához való jog: Felhasználó jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, melynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:

  1. a) az adatkezelés a Felhasználó hozzájárulásán vagy szerződésen alapul; és
    b) az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jog fentiek szerinti gyakorlása során a Felhasználó jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

23.3. A helyesbítéshez való jog: Felhasználó kérheti kezelt adatainak helyesbítését, melyet Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül teljesít. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Felhasználó jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

23.4. Az adatkezelés korlátozásához való jog: Adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot az adatkezelés korlátozása céljából. Felhasználó jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. a) a Felhasználó vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és a Felhasználó ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) a Felhasználó tiltakozott az Adatkezelő jogos érdeke alapján végzett adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

23.5. A törléshez való jog (és „az elfeledtetéshez való jog”): Adatkezelő a személyes adatot törli, ha:

  1. a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  2. b) a Felhasználó visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) a Felhasználó tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy a Felhasználó a tiltakozik a közvetlen üzletszerzés érdekében történő adatkezelés ellen;
  4. d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  5. e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. f) a Felhasználó a törlést kéri, vagy tiltakozik az adatkezelés ellen, és a személyes adatok gyűjtésére a közvetlenül gyermekeknek kínált információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és a fentiek értelmében azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az Érintett kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

23.6. Értesítési kötelezettség: Adatkezelő a helyesbítésről, a korlátozásról és a törlésről az érintett Felhasználót, továbbá mindazokat az adatkezelőket értesíti, akiknek korábban az adatot továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. A Felhasználót kérésére az Adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

23.7. Tiltakozáshoz való jog: a Felhasználó jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak Adatkezelő jogos érdekén alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

  1. Felhasználó kérelmeinek teljesítése

24.1. A 23. pontban foglaltak szerinti tájékoztatást és intézkedést díjmentesen biztosítja Adatkezelő. Ha az érintett Felhasználó kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az Adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre:

  1. a) észszerű összegű díjat számíthat fel, vagy
    b) megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

24.2. Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a Felhasználót a kérelem nyomán hozott intézkedésekről, ideértve az adatmásolatok kiadását is. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a Felhasználót. Ha az érintett Felhasználó elektronikus úton nyújtotta be a kérelmét, a tájékoztatást elektronikus úton adja meg Adatkezelő, kivéve, ha az érintett Felhasználó azt másként kéri.

24.3. Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett Felhasználó kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett Felhasználó panaszt nyújthat be a 25. pontban megjelölt felügyeleti hatóságnál, és az ugyanott írtak szerint élhet bírósági jogorvoslati jogával.

24.4. Felhasználó bármilyen, a személyének azonosítását lehetővé tevő módon beterjesztheti kérelmeit Adatkezelőhöz. A kérelmet beterjesztő Felhasználó azonosítása azért szükséges, mert a kérelmeket Adatkezelő csak az arra jogosultaknak teljesítheti. Ha az Adatkezelőnek megalapozott kétségei vannak a kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, az érintett Felhasználó személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

24.5. Felhasználó kérelmeit postai úton Adatkezelő 1082 Budapest, Kisfaludy 28/b 1. emelet 6. ajtó alatti címére, e-mailben a support@wpkurzus.hu e-mail címre juttathatja el. E-mailben küldött kérelmet Adatkezelő csak akkor tekint hitelesnek, ha azt a Felhasználó Adatkezelőnek megadott és ott nyilvántartott e-mail címéről küldik, ugyanakkor a másik e-mail cím használata nem jelenti a kérelem figyelmen kívül hagyását. E-mail esetében a kézhezvétel időpontjának az elküldést követő első munkanapot kell tekinteni.

  1. Jogérvényesítés

Az érintettek jogérvényesítési lehetőségeiket bíróság előtt gyakorolhatják, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhatnak:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
Postacím: 1363 Budapest, Pf. 9.
Telefon: +36 1 391 1400
Fax: +36 1 391 1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Webhely: http://www.naih.hu/

A bírósági út választása esetén a per – az érintett Felhasználó választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható, mivel a per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

  1. október 2.

WPViking Kft.

Eshopper Kihívás (EKI)

nap
óra
perc
mp