Rólunk

“Segítek felépíteni a weboldaladat, vállalkozásodat vagy a projektedet, gyorsabban, olcsóbban és sokkal magasabb minőségben.”

A WPKurzus sztori

Szia! Nagy Attila vagyok, a WPKurzus társalapítója és hangzatos néven CEO-ja.

2013 körül kapott el az online marketing és vállalkozói őrület. Szerelem volt első látásra. Elég gyorsan kiderült számomra, hogy minden online biznisz központjában egy baromi jó honlap áll…

Nem voltam egy technikai zseni, nem tudtam programozni, ezért elkezdtem kutatni a lehetőségek után. Hamar rátaláltam a WordPress-re, de hónapokat kellett eltöltenem blogok és YouTube videók böngészésével, hogy egy átlagos szintre eljussak.

Bele is vágtam egy vállalkozásba, ami keservesen elbukott, de nem adtam fel, nekikezdtem egy másiknak…

A 2. próbálkozás se lett telitalálat, viszont rengeteget tanultam.

Na de ekkor egy szerdai napon, 2015. július 25-én megszületett a nagy ötlet…

Elkészítek egy online kurzust, ami segít fantasztikus WordPress weboldalt készíteni a hozzám hasonlók számára!

Így alakult meg a WPKurzus.

A kezdeti csapat(ocska)

Elkezdtem gondolkozni és, ami még fontosabb, dolgozni is az ötleten. Mivel nem voltam profi, rájöttem, hogy egyedül nem fog menni…

Megkérdeztem az öcsémet, Bencét, aki webdesigner, hogy van-e kedve csatlakozni az utazáshoz. Szerencsére igent mondott, így az én marketinges, “nem programozói látásmódom”, és Bence mélyebb technikai WordPress tudása adta meg a tökéletes mixet a sikeres tanításhoz.

Így kezdtünk neki elkészíteni az online tanfolyam első verzióját 2015 szeptemberében.

7 hónap az első vásárlóig

Szorgosan teltek a napok, a hetek, a hónapok, amíg sikerült kitalálni az kurzus első verziójának a felépítését.

Fél év telt el, mire azt éreztük, hogy itt az idő! Van egy online tanfolyamunk, amit már el lehet adni.

Pár héttel később beérett a kemény munkánk gyümölcse. Valaki, nevezetesen Bakos Bátor, megbízott bennünk annyira, hogy fizessen a tudásunkért.

Sose fogom elfelejteni a pillanatot, amikor megrezgett a telefonom és megláttam a vásárlásról szóló e-maileket.

Éreztem, hogy valami elindult...

a weboldal készítés 3 alappillére​

A kurzusaink fejlődése

Szép lassan jöttek az újabbnál újabb tanulók, így rengeteg visszajelzést kaptunk arról, hogy miket kellene megújítani és fejleszteni.

Rájöttünk, hogy egy honlap elkészítésének 80%-a pontos lépésekből áll, amiket 3 nagy alappillérre bontottunk. Ezért szedtük szét a tanfolyamunkat különböző kurzusokra úgy, hogy mégis szorosan egymásra épülnek.

2015

2017

2018

2019

Favicon
0
elindulás éve
Favicon
0 +
WPKurzus tag
Favicon
0
Tanfolyam

A csapat és a minőség fejlődése

Ahogy jöttek a sikerek, a mi étvágyunk is megnőtt. Elkezdtük fejleszteni és rendszerbe foglalni a korábbi, szétszórt folyamatainkat.

Nagy lépés volt, mikor az álláshirdetésünkre 250-en jelentkeztek. Így vettük fel az első új csapattagunkat online marketing asszisztens ninja pozícióra.

Közben elkezdtünk projekt alapon dolgozni vágóval, videó szerkesztővel, fotóssal, programozóval, illusztrátorral, hogy a tananyagaink minősége is egyre magasabb szintű legyen.

Így lettek a videóink hatékonyabbak, könnyebben megérthetőek.

Ezen felül pedig új kurzusokat is elkészítettünk, amivel mégtöbbet tudunk adni a projekted fejlődéséhez.

Vikingek, nemzetközi piac, tantermi oktatás és az új design

Ha egy vállalkozás stagnál, akkor szép fokozatosan lemarad. Ez az, amit mi nem akarunk megtapasztalni.

Már 2018-ban beszökött a fejembe a gondolat, hogy angol nyelven, a nemzetközi piacon is kipróbálnám, hogy milyen eredményeket lehet elérni.

Emiatt kezdtünk el 2019-ben azon dolgozni, hogy a meglévő tanfolyamok folyamatos fejlesztése mellett angol nyelvre is lefordítsuk a leckéinket.
Ez egy hosszú folyamat, és rengeteg akadállyal találkoztunk az úton, de sikerül megugrani őket.

Így jött létre az angol nyelvű WPViking, teljesen új, kicsit játékosabb arculattal.

Hogy egyszerűbb legyen az illusztrációk, grafikák és design elkészítése, a magyar biznisz is megkapta az új arculatot, viszont a vállalkozás neve maradt a jól bevált WPKurzus.

Ezzel párhuzamosan elkezdtük az élő, kis csoportos, tantermi oktatást is, ahol fókuszáltan, 2 nap alatt tanulják meg a résztvevők a WordPress honlapkészítés mesterfogásait. Hiszünk az online oktatás erejében, de tudjuk, hogy az emberek különbözőek; vannak, akiknek szüksége van élő magyarázatra, emberi érintkezésre.

Kurzus online tanfolyam készítőknek és vállalkozóknak

2019 végén an online marketing és az oktatás iránti imádatomat egyre jobban sikerült beleszőni az újabb tréningeinkbe.

A Course Creator képzéssel létrehoztuk az új programunkat olyanoknak, akik infótermékeket, online kurzusokat szeretnének készíteni.

2020-ban igaz, hogy a pandémia nem volt nagy hatással az üzletünkre, de kicsit visszavettünk a tempóból; a háttérben elkészültünk rendszerfejlesztéssel és a meglévő anyagok tökéletesítésével.

Szakértőket képzünk

2021-ben jött a nagy durranás, amikor egy magasabb szintre léptünk, amire mindig is vágytunk.

Szakmailag mélyebben kezdtük el tanítani a WordPress-t és a weboldalak készítését. Elindult a Szabadúszó webdesigner képzésünk, amiben a weboldal készítés technikai tanításán felül a freelancer életmód, a projektek menedzselését és az értékesítést is elkezdtük tanítani. Konkrétan azt, hogyha valaki weboldal készítésből szeretne megélni, akkor mindent megadjunk a számára.

Emellett elindítottuk a podcast-ünket is Végre, hétfő! néven, ahol vállalkozásról, kiegyensúlyozott életmódról, pszichológiáról, marketingről és weboldalak készítéséről beszélgetek a vendégeimmel.

Miért csináljuk?

A küldetésünk, hogy a világon a lehető legtöbb embernek segítsünk valóra váltani az álmukat, elérni a céljukat, úgy, hogy egyszerűbben, magasabb minőségű weboldalt, jobb marketinget, értékesebb vállalkozást építenek.

Minden egyes nap ezt szem előtt tartva frissítjük már meglévő tananyagainkat és készítünk újakat.

És hogy mit hoz a jövő?

Rengeteg tervünk van, de most még nem árulok el mindent…

Ha érdekelnek a VIP infók, akkor az ajánlom, hogy kezdésnek végezd el az ingyenes, 7 napos tréningünket. Ehhez nem kell mást tenned, mint a gombra kattintva regisztrálni.

Hol érhetsz el még minket?

Nagy Attila

Társalapító, CEO

Nagy Bence

Társalapító, CTO

Tóth Dániel

Agency CEO, oktató

Kovács Noémi

Online marketing asszisztens

Tóth Gábor

Weboldal készítő

Lóránth Viki

Virtuális asszisztens

Urbán Rita

SEO, szövegírás