Segítek megélni a szenvedélyed

Nagy Attila vagyok és az a célom, hogy a lehető legegyszerűbbé tegyem számodra, hogy programozói tudás nélkül is profi saját WordPress weboldalt készíthess. Bármi legyen is a célod, amiért saját honlapot szeretnél, azért vagyok itt, hogy hozzátehessek a sikeredhez.

Hol is kezdődött az egész?

22 éves korom előtt nem éltem igazán. Nem tudtam, hogy mi az, ami igazán érdekel, mi az, amivel tényleg szívesen tölteném a napjaimat.

Frusztrált voltam és mérges mindenre és mindenkire, mert nem bírtam rájönni, hogy miért van ez így velem. Másokat okoltam (tévesen), nem vállaltam felelősséget a döntéseimért, nem mélyítettem el barátságokat, csak úgy sodródtam, amerre a mindennapok vittek.

Ráadásul egy olyan egyetemi szakra jártam, aminek nem láttam értelmét, mert már az első héten rájöttem, hogy nem ez lesz az, amit keresek.

Pedig azzal a tudattal akartam felkelni reggelente, hogy olyasmit csinálok a napommal, ami előre visz az életben. Élvezni akartam, amit munkaként teszek és értéket akartam vele teremteni, amit mások is elismernek mert a hasznukra lesz.

Ami mindent beindított

Ki akartam mászni ebből a helyzetből, ezért elszánt keresésbe kezdtem. Olyan blogbejegyzéseket, könyveket olvastam, amik segíthetnek, hogy végre irányba állítsam önmagam.

Ekkor találtam rá egy igen fontos cikkre. Egy olyan tanfolyamot mutatott be, ahol egy kis online vállalkozás elindítása van célkeresztben. Igazából Tim Ferris 4 órás munkahét elméletének továbbgondolásáról volt szó, konkrét megvalósítási tervvel.

A lehetőség egyből beszippantott. Biztos voltam benne, hogy ez az, ami kell nekem, és egyből éreztem, hogy erről a pontról fog elindulni a saját történetem. Jelentkeztem a kurzusra és elkezdtem beleásni magam a vállalkozásépítés és az online marketing világába.

Állandóan a netet bújtam: cikkeket olvastam, podcastokat hallgattam, online tanfolyamok leckéit néztem és közben egyre jártasabbá váltam a különböző témákban.

Hamar rájöttem, hogy nekem is meg kell tanulnom honlapot készíteni, mert minden online biznisz alapja a saját weboldal lesz.

Ekkor még angolul sem voltak igazán jó WordPress tanfolyamok, nemhogy magyarul.
Végtelenszámú Google-keresés, YouTube-videó, Bence testvérem folyamatos kérdezgetése és több hónapnyi szárnypróbálgatás kellett ahhoz, hogy eljussak egy olyan szintre, ahol már biztonságban éreztem magam a WordPress világában.

Az első bukások

Nagyjából 1 évvel az “online marketing vagy miacsuda” felfedezése után indítottam el az első online “vállalkozásomat”. Ez volt a Cliniq Media, amiből leginkább csak tapasztalatot sikerült nyernem. 🙂

Az addig összegyűjtött kezdetleges tudásom alapján weboldalkészítéssel és online marketing kivitelezéssel szerettem volna segíteni egy speciális célközönségnek, orvosoknak. Egy szó, mint száz, hamar befuccsolt az elképzelésem, az viszont biztos, hogy nagyon sokat tanultam közben. Mindenben fejlődtem: a kliensekkel való bánásmódban, a weboldalkészítésben, a különböző ügyfélszerzési stratégiákban.

A következő ötlet az volt, hogy személyi edzőknek, fitnesztermeknek segítek saját online jelenlétük kialakításában, brandingben, marketingben. Helló FIMA (Fitness Marketing Academy)! Ez a projekt sem tartott sokáig. Csakúgy, mint az első ötletnél, itt is az volt a legnagyobb baj, hogy túl szűk célcsoportra lőttem.

Ez a 2. bukta viszont egy sokkal nagyobb dolog elindításához vezetett… 🙂

A WPKurzus elindulása

A WordPress tartalomkezelő rendszerrel való honlapépítésre már a fitneszes projektben is “kötelező jelleggel átadandó tudásként” tekintettem. Összeültem hát egy személyi edző barátommal (Dávid), aki vállalta a tesztalany szerepét, én pedig elkezdtem mutogatni és magyarázni, hogyan készítheti el a saját blogját.

És itt jött az “ahaa” pillanat. Nem, Dávid nem lett WordPress guru a kb. 2 órányi szünetmentes szóáradat hatására.  Pont arra jöttünk rá, hogy ennyi idő alatt nem lehet mindent megmutatni a WordPress-ről úgy, hogy utána fel is tudja használni a másik a tanultakat.

Ez volt az a pont, amikor megértettem, hogy a WordPress maga önállóan is egy érdekes, bemutatásra váró terület.

Tudtam, hogy más is hasonló cipőben jár, mint korábban én és most Dávid. Modern, jól kinéző, letisztult, marketinges funkciókkal felvértezett weboldalt akar készíteni, hogy a segítségével bemutathassa a szenvedélyét, a vállalkozását, és azt csinálhassa, amit igazán szeret az életében.

Rájöttem, hogy létre akarom hozni azt a tanfolyamot, amire nekem magamnak is nagy szükségem lett volna a saját utam megkezdéséhez.

Mivel valójában a saját korábbi problémámra kerestem megoldást, nem volt kétségem afelől, hogy ebben a témában 100%-ig hiteles leszek. Pontosan tudtam, hogy milyen kételyek, kérdések fognak felmerülni azokban, akiknek segíthetek.

Eldöntöttem, hogy belevágok. Lesz, ami lesz. Megkérdeztem az öcsémet, Bencét, hogy van-e kedve társulni az ötlethez. Ő ekkor már webdizájnerként dolgozott, így sokkal ügyesebb volt nálam a WordPress-ben és több tucat weboldal elkészítésével büszkélkedhetett. Igent mondott, és így indult el a WPKurzus története.

A csapat

Nagy Attila

WordPress oktató

Én leszek az, aki a tanfolyam videóin keresztül fogja segíteni az utadat. Az egyes témákat, leckéket, lépéseket én fogom bemutatni és megmutatni neked.

Nagy Bence

WordPress specialista

Én felelek a WordPress bonyolultabb beállításaiért, valamint azért, hogy a weboldal, amelyet a videókat követve elkészítesz, technikailag is minden minőségi követelménynek megfeleljen.

Kisbéri-Varga Lilla

WordPress ninja

Én vagyok az, aki segít a többieknek észben tartani a fontos dolgokat, és aki órákat molyol a háttérben azért, hogy a honlapunkat és a tananyagainkat olvasni is szuper élmény legyen.