WordPress.com és WordPress.org közötti különbségek

Talán te is felfigyeltél már rá, hogy WordPress-ből kétféle is elérhető a neten. Létezik egy WordPress.com és egy WordPress.org is. Ha új vagy még a témában, valószínűleg nem egyértelmű elsőre, mi is a különbség a kettő között.

Mivel nekem se volt az anno, ezért megírtam ezt a kis összefoglalót, hogy neked már ne kelljen keresgélned.

Csak olvass tovább, én pedig megmutatom, hogy mi a tényleges különbség a WordPress.com és WordPress.org között.

Mi a WordPress.com?

A .com végződésű WordPress egy közösségi szolgáltatás.

Hasonlóan működik, mint a Blogspot, a Blogger és a Tumblr (hogy csak az itthon ismertebbeket említsük). Ezek mind blogplatformok, vagyis olyan rendszerek, amelyek bizonyos feltételek mellett ingyenes online megjelenést biztosítanak a számodra.

Wordpress.com főoldal
Ennyi lehetőséget ajánl a WordPress.com

A többiekhez hasonlóan a WordPress.com blogszolgáltatónak is nagy előnye az ingyenesség és az egyszerűség.

Ha ki szeretnéd próbálni, csak regisztrálnod kell a weboldalukon. Választasz magadnak egy felhasználónevet, és már el is indíthatod a saját weboldaladat.

Tényleg nem tudsz benne sok mindent elrontani. Az oldalad kinézetét előre elkészített sablonok adják, így nem neked kell megcsinálnod az oldalad dizájnját. Nem kell szenvedned a frissítésekkel sem, hiszen egy mások által felügyelt rendszerben dolgozol, így az üzemeltetők felelnek a biztonságodért. Mindezt ráadásul teljesen ingyen.

Sajnos azonban az ingyenességnek nagyon is megvan a maga ára, még ha ez elsőre nem is feltűnő.

A .com-os weboldalad kialakításában nagyon sok korlátozás fog hátráltatni. Erre kicsivel később bővebben is kitérek. Előtte viszont nézzük még meg, hogyan is lehet bemutatni a WordPress.org-ot.

Mi a WordPress.org?

A WordPress.org alapja valójában a WordPress.com blogmotorja volt. Mégis, amikor a WordPress-ről beszélünk, akkor szinte 99%-ban a WordPress.org-ra gondolunk.

Ez a jól sikerült blogmotor ugyanis idővel függetlenedett, és egy szakértő közösség által szabadon fejleszthetővé vált. Adott volt tehát egy, a blogokhoz képest is nagyon jól működő alap, amire sok-sok fejlesztő közös tudását összedobva építkezni kezdtek. Az eredmény egy hihetetlenül okos tartalomkezelő rendszer lett.

A WordPress.org tehát több, mint egy egyszerű blogplatform. Ez egy önálló tartalomkezelő rendszer, angol kifejezéssel CMS (Content Management System).

A WordPress.org használatához saját domain névvel és tárhellyel kell rendelkezned, magát a tartalomkezelő rendszert viszont teljesen ingyenesen letöltheted, telepítheted és használhatod.

Ezek után a fantáziádnak semmi sem szabhat határt. WordPress-en működtethetsz blogot, weboldalt, vagy webáruházat is akár. A kezelőfelülete tud magyarul, nagyon hamar meg lehet barátkozni vele, kódokhoz pedig egyáltalán nem kell nyúlnod.

Ha már most azonnal belevágnál, a WordPress-t mint CMS-t innét tudod letölteni.

Wordpress.org főoldal
WordPress.org főoldal

Jelenleg a neten elérhető weboldalak több mint 34%-a fut WordPress rendszeren, és ez a szám folyamatosan növekszik. Egyetlen másik tartalomkezelő rendszer sem tudhat magáénak ekkora népszerűséget, és ez egyáltalán nem véletlen.

Fontos tudnod, hogy a WordPress.org weboldalán csak magát a szoftvert kapod meg, a rendszer működésének többi előfeltételét neked kell megteremtened.

Szükséged lesz egy helyre, ahol az adataid, és így a weboldalad is lakhat majd a neten. Ehhez tárhelyszolgáltatót kell választanod. Kelleni fog mellé egy cím is, aminek a segítségével a weboldaladat elérheted. Ez lesz a domain neved. Hogy hogyan találd meg a megfelelő szolgáltatót, ahhoz ebben a cikkünkben nyújtunk segédkezet.

A WordPress.org kicsik és nagyok számára is egyaránt ideális terep. Szabadon készítheted el benne a weboldaladat saját magad is, de akár weboldalfejlesztő cég segítségét is igénybe veheted.

A WordPress.com és a WordPress.org összehasonlítása

Most már jó infóalappal rendelkezel a döntéshez, de a választás hosszas folyamat, és legtöbbször mindenre kiterjedő mérlegelés előzi meg. Épp ezért most 2 fő kritérium alapján is megnézzük a különbségeket. Ezek a fő szempontok a költségek és a korlátozások lesznek.

Költségek

Igaz, hogy ingyenesen elérhető mind a két lehetőség, de ugye Te is tudod, hogy valójában ma már szinte semmi sem az? 😉

Az viszont nagyon nem mindegy, hogy mire adod ki a pénzedet. Nézzük sorban, melyik esetben miért fizetsz!

Domain név

A WordPress.com-mal alapjába véve ingyenesen is működhet a weboldalad, de a domain neved egy aldomainként fog funkcionálni, és a vége mindenképpen wordpress.com lesz.

Mennyire hinnéd el valakinek, hogy képes megváltani a világot, ha meglátod, hogy a weboldala a csodagyogyszer.wordpress.com néven fut? Ha profi megoldásra van szükséged, jó, ha tudod, hogy az ingyenes domain (ahogy az ingyenes e-mail cím is) rombolja a hitelességedet.

Természetesen náluk is vásárolhatsz saját domaint, hogy eltüntesd a wordpress-t a címedből, ehhez azonban minimum a Premium csomagra kell előfizetned, ami havi 2250 Ft. Hirtelen valahogy már nem is annyira csábító az ajánlat, ugye?

A WordPress.org esetében meg kell vásárolnod (helyesebben: bérelned) egy domain nevet. Ezt a legegyszerűbb ugyanott intézned, ahol a tárhelyed vásárlását is tetted. A domainárakban lehetnek kisebb-nagyobb különbségek, de rendszerint kb. 2 000 Ft/év körül mozog egy domain ára. Ha összeveted ezt az előző lehetőséggel, szerintem Te is le tudod vonni a megfelelő következtetéseket. 😉

Tárhely

A hosting, azaz a tárhelybérlés ára nagyon változó, attól függ, milyen méretűt kell választanod, ami pedig attól függ, hogy milyen forgalmas a weboldalad.

A WordPress.com-mal indulva ez ingyenes, és az is marad, amíg ki nem meríted a kezdő csomaghoz járó 3GB-nyi tárhelyet. Ez sokáig elég szokott lenni, így ez egy fair ajánlatnak számít.

Ha a WordPress.org tartalomkezelőt szeretnéd használni, akkor a tárhelybérlésre rá kell szánnod havonta egy kb. 1 000 Ft-nyi összeget. Magyar szolgáltatót (pl. Netmasters) vagy külföldit is választhatsz (pl. Siteground), így jó eséllyel kifoghatsz egy szuper ajánlatot.

A két tárhely között – az árán túl – egy lényeges különbség van. A blogplatform tárhelyén tárolt adatok igazából nem számítanak a te tulajdonodnak. Ha holnap beüt egy tőzsdekrach, és az üzemeltetők lekapcsolják az oldalukat, nagyjából csak a sóhivatalba mehetsz panaszra. (Volt már ilyenre sajnos példa.)

A saját magad által bérelt tárhely tartalmáról rendszeres biztonsági mentéseket készít a szolgáltatód, és jó esetben te is. A tárhely bérlésért fizetni kell, ez viszont a nyugodt alvás záloga. Aki veszítette már el több évnyi munkáját mások hibája miatt, az ezt már megtanulta.

Reklámmentesség

A legfájóbb pont, ahol megérzed, mennyire nem ingyenes az ingyenes, az a weboldalad reklámmentesítése.

A WordPress.com-nál a platform üzemeltetői reklámokat futtatnak majd az oldaladon. Te szép színes tartalmakat gyártasz, amire sorban érkeznek a látogatók a keresőből, belőlük viszont mások hirdetései fognak vásárlókat konvertálni. Ha te az online jelenléteddel személyes márkádat vagy vállalkozásodat szeretnéd építeni, ezt egyszerűen nem engedheted meg magadnak.

Ha viszont szeretnél megszabadulni a reklámoktól, akkor egy fizetős csomagot kell választanod.

Ha rászántad magad, hogy – egyébként a saját hitelességed és biztonságod kedvéért – inkább domain nevet és tárhelyet vásárolsz, reklámoktól nem kell tartanod. A WordPress.org ilyeneket nem fog rád szabadítani. (Csak ha te kéred őket.)

Most pedig vonjuk le a messzemenő következtetéseket:

Ha egy teljesen szabadon, reklámmentesen működő weboldalt szeretnél, akkor a WordPress.org lesz az olcsóbb megoldás!

Ha viszont a létező legolcsóbban akarod megúszni a weboldalad elkészítését, az ingyenes WordPress.com-mal is beérheted. Ez a döntés azonban nagyon sok áldozattal jár, aminek az elfogadhatóságát neked kell mérlegelned.

Korlátozások

Az anyagi lehetőségeiden túl át kell gondolnod azt is, melyek azok a korlátozások, amelyek bizony igencsak fájdalmasan érinthetnek.

A WordPress.com-on egy csomó korlátozással találhatod szembe magad. Mivel a szolgáltatásuk mögött egy vállalkozás áll, néhány dologért értelemszerűen fizetned kell azért cserébe, hogy ők tárhelyet biztosítanak számodra.

Wordpress.com csomagok
WordPress.com csomagok

Nézzük most meg, miben korlátozza a WordPress.com a náluk létrehozott weboldalad.

 • Kevés WordPress sablon közül választhatsz, sajátot pedig nem tölthetsz fel.
 • Nem használhatsz saját bővítményeket.
 • Korlátozott méretű tárhely áll ingyenesen a rendelkezésedre (3 GB, ez egyébként nagyon sokáig elég szokott lenni).
 • Az oldaladon megjelenő tartalmak összetétele nem csak rajtad múlik (a reklámokba nincs beleszólásod, ezeket pénzért tudod eltüntetni).
 • Nem tudsz FTP-n keresztül csatlakozni a fájljaidhoz (azokat mindig csak a platform rendszerén át éred el).
 • Nem használhatsz másik reklámozási felületet (mint amilyen a Google AdSense).

Ezzel szemben a WordPress.org korlátozásokra vonatkozó listája igencsak kurta.

A WordPress.org teljesen szabad kezet ad a weboldalad elkészítésében!

Olyan sablont használsz, amilyet csak szeretnél. Azzal a bővítménnyel egészíted ki az oldaladat, amelyikkel csak akarod. Az oldaladra felkerülő tartalmaknak te leszel egyedüli ura és parancsolója. Olyanná fejlesztheted a rendszeredet, amilyen csak tudásodból és kitartásodból futja.

Láthatod, hogy a WordPress, mint tartalomkezelő teljesen szabad kezet ad neked mindenben. A nagyobb szabadsággal azonban nagyobb felelősség is jár.

A blogplatform esetében arról kellett döntened, mennyire fáj neked, ha korlátoznak a szabadságodban. A WordPress.org használatának megkezdése előtt viszont arról kell döntened, készen állsz-e egy kicsivel nagyobb felelősséget vállalni azért, hogy kiteljesedhess.

A „felelősségvállalási csomag” alapelemei általában a következők:

 • A tárhelyszolgáltatód kiválasztása és a tárhelyed fenntartása
 • A domain neved kiválasztása és fenntartása
 • A WordPress rendszerének telepítése
 • Megbízható sablon választása
 • WordPress weboldalad biztonsági védőhálójának kiépítése és fenntartása
 • Verzióváltás esetén a WordPress frissítése
 • Verzióváltás esetén bővítményeid és sablonjaid frissítése
 • Váratlanul fellépő hibák esetén higgadt hibakereső és hibakezelő magatartás pánikolás helyett 😉

Ez lehet, hogy első olvasatra sok(k)nak tűnik, de hidd el, megéri belevágnod.

Ha olyan a személyiséged, hogy képes vagy az önszorgalomból tanulásra, akkor imádni fogod, hogy csak utána kell nézned pár dolognak, és cserébe Te kezelhetsz mindent a honlapodon.

Ha viszont nincs időd vagy kedved a tanulásra, de jól állsz az anyagiak terén, a fenti lista minden pontjára vonatkozóan élhetsz bizonyos szolgáltatók és tervezőcégek ajánlataival (ld. pl. WPEngine). Ők ezeket a terheket nagyon szívesen leveszik a válladról, természetesen a saját díjszabásukban meghatározott összegekért cserébe.

A lényeg az, hogy a WordPress.org-on elérhető tartalomkezelővel profi weboldalt készíthetsz szabadon, bármi legyen is a célod vele.

Nagyon fontos, hogy tudd: neked nem kell programoznod, sem egyéb technikai módon fejlesztened a rendszert, mert ezt a WordPress fejlesztői és vállalkozó programozók megteszik helyetted.

Folyamatosan újabb és újabb funkciókat adnak hozzá, sablonokat, bővítményeket készítenek, hogy kiszolgálják a felhasználókat. Van, hogy ezek fizetősek, ezekben az esetekben viszont minőségi szolgáltatást szoktak nyújtani cserébe a fejlesztőcsapatok.

A WordPress CMS-sel elérhető egyedi sablonokat és bővítményeket NEM használhatod a WordPress.com oldaladon, csak ha külön fizetsz érte valamennyit, ami viszont általában már nem éri meg.

Akkor most WordPress.com vagy WordPress.org?

Attól függ, mit szeretnél csinálni a weboldaladdal. Mi az elsődleges és legfőbb célod vele?

Ha kezdőként csak egy egyszerű blogot szeretnél létrehozni (olyasmit, mint amit a Bloggeren láttál), és nem akarsz telepítéssel, dizájnnal, frissítésekkel bajlódni, akkor lehet, hogy a WordPress.com a Te választásod.

Ha viszont kötöttségektől mentesen szeretnéd elkészíteni a saját blogodat vagy weboldalad, nem tartod kizártnak, hogy esetleg pénzt is fogsz tudni vele keresni, és nem zavar, hogy egy kicsivel nagyobb személyes felelősségvállalást kell a projektedbe beletenned, akkor valószínűleg a WordPress.org lesz a te asztalod.

Szerintünk: WordPress.org mindenek felett

Számunkra egyértelmű, hogy a WordPress.org az igazi WordPress. 🙂

Ez egy nagyon jó rendszer, amivel szabadon készítheted el Te magad, vagy készíttetheted el egy megbízott céggel a weboldaladat. Viszonylag könnyű kezelni, a jövője pedig be van biztosítva: nagyon sokan fejlesztik folyamatosan, aminek köszönhetően egyre jobb rendszer válik belőle.

Miközben ezt a cikket írom, elsősorban egy kisvállalkozás vezetőjeként gondolkodom. Egy vállalkozásnak mindenképp szüksége van saját domain névre és reklámmentes saját felületre. Ha üzleti szempontok is bekerülnek a képbe, ezek a pontok már nem képezhetik alku tárgyát, hiszen a hitelességed rovására mennek. Ha fontos számodra, hogy bebiztosítsd magad ilyen téren, ár szempontjából is a WordPress CMS-sel fogsz majd jobban járni.

Az igazi titok azonban a saját rendszered folyamatos bővítésének és testre szabásának lehetőségében rejlik. A WordPress.org-ot a hozzá fejlesztett számtalan egyedi sablon és bővítmény teszi egy fáradhatatlan erőművé, ami egyre csak a te sikered építésén munkálkodik. Igen, ezt a rendszert meg kell tanulnod irányítani és fenntartani. Akárcsak a saját életedet. 😉

Ha szeretnél kérdezni, vagy egy kis további segítségre lenne szükséged a felelős döntéshozáshoz, kérdezz nyugodtan, segítek mérlegelni és megtalálni a neked való megoldásokat.

31 válasz

 1. Szia
  Azt szeretném megkérdezni, hogy ha egy másik programmal készítek weboldalt (pl. adobe muse), akkor is kell a wordpress.org. hogy összekössem a blogot a weboldallal? vagy elég a wordpress.com?

  1. Akkor is .org-os WP-re kell telepítened aweboldalt 🙂 A Muse-zal igazából csak az oldalakat készíted el, de a WordPress keretrendszerben.

 2. Szia! Ha a blogomat .com-on kezdtem el es szeretnek valtani a .org-ra akkor van lehetosegem valahogy atvinni a tartalmat?
  Koszi,
  Zsofi

 3. Szia Attila,
  Igen, bloggal szeretném kezdeni én is, de célom mindenképpen az, hogy később pénzt is keressek vele. Látom mi a jó megoldás. Én most New Yorkban élek, kérdésem az, hogy innen is tudom használni a WordPress.org rendszerét? Vagy mi a megoldás?
  Köszönöm a választ
  Irén

 4. Szia, Attila.

  Kedvet kaptam egy blog elindításához és infókat keresve akadtam rá a bejegyzéseidre. Először blogger-t szerettem volna használni, mivel most még hobbi szinten gondolkodtam a blog szerkeztésben. Viszont egyre jobban húzok a WordPress felé és azon belül is a .org típusra.

  Az volna a kérdésem, hogyha a .org mellett döntök, de valamilyen okból kifolyólag abba kellene hagynom az oldalam üzemeltetését mi a teendő? Mivel olvastam, hogy havonta egy bizonyos összeget ki kell fizetni.

  Remélhetőleg nem fogom megszüntetni, hamár egyszer nekifogtam és időt, energiát áldoztam rá. De szeretek előre gondolkozni és minden eshetőséggel számolni.

  Válaszodat előre is köszönöm,
  Anita.

  1. Szia Anita! Fizetni egy tárhelyszolgáltatónak kell, tárhelyért és domain névért. Ha nem fizeted tovább, lejár a szerződés, akkor utána nem fog tovább működni a blogod. Sok sikert kívánok! 🙂

 5. Kedves Attila!
  A következő a kérdésem: van egy .org weboldalam, van tárhelyszolgáltatóm és domain-nevem, és szeretnék ingyenes al-domainokat létrehozni. A C-panelen már létre is hoztam egyet a meglévő domain-nevem alá. De nem tudom, hogy „kerül” ez be a meglévő oldalam vezérlőpultjába, hogy/hol tudom tartalommal feltölteni… (kezdő vagyok…) Köszi előre is! 🙂
  Mari

  1. Szia Mária!

   Ebben az esetben ajánlanánk a teljes kurzusunkat, mert ott magyarázzuk el ezeket. Röviden nem is igazán tudnám leírni, mert tisztában kell lenni az alapokkal. 🙂

 6. Kedves Attila!

  Én már vettem tárhelyet 2 évre vásároltam meg a 2018 közepén,csak abbahagytam azt a munkát nem csinálom tovább.Most egy új munkába szeretnék kezdeni . Írjak a tárhelyszolgáltatónak, hogy másik domain nevet szeretnék? Egyszerűen nem tudom mi a menet?

  1. Szia! Igen kérdezd meg, hogy él-e még a domain és a tárhely vagy ha új domaint szeretnél, akkor azt meg kell vásárolni. A tárhelyszolgáltató tud ebben igazán segíteni.

 7. Kedves Attila!

  Szeretnék egy org weboldalt. Ugye szükségem van egy tárhelyszolgáltatóra és szeretném az általad ajánlott Netmasters cég szolgáltatásait használni de a probléma az, hogy külföldön élek, a weboldal is két, opcionálisan kiválasztható nyelven kellene működjön és a domainneve is így kellene kinézzen: vállalkozásomneve.ro . Szóval egy romániai oldalról lenne szó.
  Ez megoldható vagy romániai szolgáltatón keresztül kellene elindulnom?

  1. Szia Roli!

   Érdemes olyan szolgáltatót választani, ahonnan várod a látogatóidat.

   Ettől függetlenül fel lehet venni a kapcsolatot a NetMasters-el, mert lehet tudnak benne segíteni.

   Emailt írj a szia@netmasters.hu -ra és érdeklődj ott. 🙂

 8. Sziasztok!
  Ha a tarhelyszolgaltatonal olyan csomagot valasztok ahol tobb weboldalt is indithatok akkor lehet az egyik WordPress a masik mondjuk Shopify?

  1. Teljesen különálló rendszerek is lehetnek. Különálló adatbázisokkal kell őket elkészíteni. Mindenesetre, ehhez érteni kell egy picit jobban, de technikailag kivitelezhető. 🙂

 9. Sziasztok,

  szeretnék blogot indítani, de sajnos külföldi cikkek alapján döntve hamarabb vettem meg a WordPress.com-on a Személyes csomagot, mint ahogy rátaláltam erre a fantasztikus bejegyzésre. 🙂
  A csomag része 6GB tárhely, viszont a sablonok nem igazán tetszenek, így gondolkozom azon, hogy talán jobb lenne az egészet a WordPress.org-on elkezdeni és a saját ízlésemre formálni. Még nem töltöttem fel tartalmat, így nem kell exportálni semmit.
  Azon gondolkozom, hogy a magyar domain szolgáltatómnál veszek tárhelyet (jelenleg csak 50MBot biztosít) és az egészet a WP.org-on kezdem el, így a WordPress.com csomag egy tanulópénz volt…
  … vagy esetleg van lehetőség arra, hogy ezt a WP.com-on lévő 6GB tárhelyet fel tudom valahogy használni a WP.org-on közzétett tartalom kezelésére (pl. FileZilla segítségével)?
  Előre is köszi a választ és a sok-sok hasznos írást! 🙂

  1. Szerintem célszerűbb a netmasters.hu/wpkurzus oldalán vásárolnod, ott nem fogsz ilyen problémákba ütközni, hogy elegendő e a hely, vagy sem. 🙂

 10. Sziasztok,

  lehetséges azt megoldani, hogy egyenlőre tárhely és domain vásrlása nélkül
  a saját gépemen fejlesszem a honlapomat, mielőtt belevágok az elindításába?

  A választ előre is köszönöm.

 11. Sziasztok!

  Van egy 7 éve működő blogom a bloggeren. A kérdésem: hogyan tudom úgy átvinni a barangolocsalad.hu-t a wp.org-ra, hogy ne szűnjön meg létezni közben a domain?
  Létezik valami átmeneti megoldás, hogy elkezdjem a blogot ráncba szedni úgy, hogy közben a .hu-s név addig fusson a másik blogmotoron, amíg a . org-os tanulással, sablonokkal, tisztába nem jövök, és tudok belőle egy szép új honlapot készíteni? Ez nem egy-két este lesz, hogy szép legyen a honlapom. A sok időre, amire szükségem van, nem szeretném beszüntetni a jól működő blogomat, amit főleg most, a kirándulószezon közeledtével sokan olvasnak.
  KÖSZÖNÖM

  1. Szia! Nem egyszerű módszer az biztos, az átállást lehet profira bíznám. Mi úgy szoktuk, hogy egy aldomainen készítjük el a weboldalakat és ha kész vagyunk vele, akkor csak a konkrét transzfer időre állítjuk le a weboldalt.

   1. Szia, nem értem egészen, hogy is van ez.
    1. Ha egy csoportnak szeretnék domaint regisztrálni és ahhoz csatolom a Wixben elkészített oldalt, az később lehet átvinni WordPress.org -ra?
    2. Kezdjem inkább WordPress.orgon?
    3. Az ingyenes Wixet meg lehet szüntetni (mi lesz a tartalommal ilyen eseteben) ?
    4. Ha van egy domain- weboldal, ami én kezdek el, azt csak én tudom szerkeszteni? (Szeretném, ha később más is tudna a csoportból feltölteni – pl. fényképet…)

    1. Szia!
     1. Nem úgy működik, hogy átmásolod és akkor át is vitted. 2 teljesen különböző rendszerről beszélünk.
     2. Mindenképp megéri inkább WordPress.org-on kezdeni.
     3. Meg lehet szüntetni, a tartalom leáll, ha bezárod.
     4. Lehet adni jogosultságot másnak is a weboldalad szerkesztésre

     1. Köszönöm a választ ?. Még egy kérdésem lenne így az elején:
      Lehet, hogy a WordPressbe pl. egy ingyenesdomain.d4.DF
      Akármilyen átmeneti oldalon kipróbálom, de úgy hogyha nem tetszik eltűntetem? Ha pedig jó akkor átnevezem fizetett igyjo.com -ra pl? Mert amíg a többiek a csoportból nem látják, nem szeretném, ha publikus lenne.

 12. WordPress.org felületen elfogadja a fizetést is? vagy az hogy működik?
  Szeretném, ha azon a weboldalon amit készítenék majd WordPress.org felületen lenne egy olyan lapfül, hogy támogatás és ott pedig fogadhatna kártyás és egyéb fizetést. Ezt engedi a wordpress.org ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Eshopper Kihívás (EKI)

nap
óra
perc
mp