Ha saját magadnak készítesz WordPress weboldalt, akkor mindig, de tényleg mindig az lesz a legfontosabb lépésed, hogy kiválaszd a sablonodat. Tőlem mind a mai napig azt kérdezik a legtöbbször, hogy melyik sablont válasszák a honlapjukhoz. Szerintem most a legtutibb választás az Elegant Themes Divi nevű prémium sablonja. Mivel sok sablont használtam már, van viszonyítási alapom, így a Divivel kapcsolatban is jó rálátással mutathatom be neked, hogy mit érdemes tudnod róla.

Olvass tovább, és nézzük meg a részleteket!

Az Elegant Themes – Divi sablonjáról általánosságban

Kezdjük talán azzal, hogy miért van két neve?

Azért szokták “Elegant Themes – Divi”-ként emlegetni ezt a sablont, mert az Elegant Themes a mögötte álló fejlesztőcsapat, a Divi pedig az ő fő sablonjuk. Én mostantól csak Divinek fogom hívni. 🙂

Ez a legtöbbet eladott WordPress sablon a világon. Nem a ThemeForesten vannak jelen, ami egy WordPress sablon “piac”, hanem teljesen külön, saját maguknak intézik a brandinget, marketinget, eladásokat. Ennek az eredményét láthatod a lenti képen.

Elegant Themes főoldal
A legnépszerűbb WordPress sablon több, mint 600.000 felhasználóval

Igen, elég sok ember használja – és nem véletlenül. Szerintem még sokáig ez a lesz legtöbbet eladott WordPress sablon.

Teljesen magyar nyelvű és nem kell tudnod kódolni

Néhány ismertebb sablonba már integrálták a magyar nyelvet, de sokszor csak egy része tud magyarul a felületnek.

A Divinél az egész sablon magyar nyelven van. A Visual Builder (az oldalépítő), a sablonbeállítások, az elemek, és az elemek speciális beállításai is.

Ha nem tudsz angolul, vagy csak kényelmesebb magyar nyelvű eszközökkel dolgoznod, akkor ez nagyon nagy könnyebbség lehet a számodra.

Természetesen, mint minden jó WordPress sablon, a Divi se igényel programozói előképzettséget. Egyszerű kattintgatásokkal, “fogd és vidd” módszerrel tudod elkészíteni vele az egész weboldaladat.

Divi sablon beállítások

A telepítés természetesen nagyon egyszerű, úgy működik, mint a többi külön megvásárolt sablon esetében (ebben a videós tananyagban pontosan megmutatom).

Ha a telepítést és a vásárlást letudtad, el is kezdheted építeni a weboldaladat.

A sablon beállításainál egy csomó opció közül választhatsz, és értelemszerűen beállíthatod azt, amire szükséged lesz a weboldaladon. (Ha bizonytalan vagy, a Divi magyar nyelvű súgóinfói is sok segítséget adnak.) Az se baj, ha nem szeretnél ezekbe a beállítási lehetőségekbe nagyon belemélyedni. A főbb beállítások, amikkel mindenképp érdemes foglalkozni, látványosak és jól elkülönülnek.

Divi sablon beállítások

Ezen kívül vannak a témádra vonatkozó opciók (Téma testreszabása menüpont), amelyeket szerencsére vizuálisan állíthatsz be. Azaz, ha átállítasz egy betűtípust, vagy megváltoztatsz egy színt, a menü mellett megjelenő oldalképeden egyből látod, mi változott. Ez egy csomó időt fog megtakarítani.

Divi téma testreszabása

Az Elegant Themes dizájn

A csapat – mint ahogy azt a neve is mutatja – híres a szép, modern, letisztult dizájnjáról. Nincs felesleges csicsázás, egyszerűek az elemek, a színösszeállításokra kell leginkább odafigyelni, meg persze arra, hogy az olvasó könnyen navigálhasson a felületen.

A csapat nem egyetlen sablont visz, viszont fő sablonjuk a Divi. Bár igaz, hogy a többi sablonjukat is hirdetik, ezekről inkább lebeszélnélek. A Divi viszont messze a legszuperebb, amit csak tervezni lehet.

Az Elegant Themes régen 87 különböző sablont csinált, de ezek igazából csak dizájnjukban tértek el egymástól. Egy idő után rájöttek, hogy inkább 1 olyanra lenne nagy szükség, amiből tényleg mindent ki lehet hozni. Ez lett a Divi.

Szóval igaz, hogy még sok másik sablont is odaadnak ingyen, de te a Divit használd, mert az mocskosul jó lett. 🙂

A fogd és vidd módszeres Visual Builder

Ez az egész sablon esszenciája.

A különböző sablonoknál az oldalaidat sokféle oldalépítővel, azaz page builderrel tudod elkészíteni. A Divi saját oldalépítője a Visual Builder.

Ezt külön a sablonhoz fejlesztették ki, és az egyik legjobb (ha nem a legjobb) oldalépítő lett a piacon.

Visual builder

A vizuális oldalkészítés azt jelenti, hogy azon a felületen dolgozhatsz, ami majd a látogatóidnak is megjelenik, tehát egyből látod, hogy mit hogyan változtatsz.

Nagyon gyors a rendszer, és igen könnyű elsajátítani a használatát. Az első belépés után még egy magyar nyelvű bemutatót is kapsz, hogy nehogy elveszhess a lehetőségek tárházában. Szerencsére nem állnak le a fejlesztésével, egyre felhasználóbarátabbá teszik az építés élményét.

A Divivel szemben a legtöbb oldalkészítővel az oldalaidat a háttérben készítheted el, kattintgathatsz, és egymás alá-fölé rakosgathatod az elemeidet, és új ablakban tudod csak megnézni a végeredményt. A hátránya, hogy minden alakításnál menteni kell, és csak utána tudod megnézni, hogy mi változott. A Divi is rendelkezik ilyen hátsó nézetes szerkesztővel (Default editor), de ez inkább blogbejegyzések esetében használható, mert az oldalak esetében a vizuális oldalépítő sokkal több lehetőséget tartalmaz.

Milyen a Divi – Visual Builder?

 • A dizájnja is öt csillagos.
 • Nagyon gyors, nem kell várni a különböző lépések betöltésére.
 • A kezelését könnyű megszokni. Ha használtál már másik szerkesztőt, egyszerű lesz erre átszokni, új felhasználóként pedig pár óra használat után úgy érzed, mintha már hetek óta ebben mozognál.
 • Logikusan, érthetően vannak felépítve a különböző hasábok és modulok.
 • Ha valamit elrontottál, van visszavonás gomb, és a többszörös visszavonás funkciót is alkalmazhatod.

A Divi Visual Builderének van pár kiemelkedően fontos része, ezeket külön-külön is megnézzük most.

Modulok – Elemek

A modulok olyan előre elkészített elemei lesznek a weboldaladnak, amikkel könnyen felépítheted a tartalmad. Ezekre alapvetően érdemes legókockákként tekintened. Különböző funkciókat látnak el, te pedig egyszerűen kiválogatod közülük azokat, amikre éppen szükséged van.

Divi Modulok

Van itt minden, ami csak egy weboldalhoz kellhet. 37 különböző, előre elkészített modulhoz férsz hozzá azonnal, és csak 1 kattintásodba kerül, hogy az oldaladra betedd őket.

Nagyon könnyen tudod mindet alakítani, másolni, személyre szabni.

Elmenthető elemek, szekciók, oldalak

A Divi könyvtára tárolja a korábban elkészített tartalmaidat.

El tudod menteni a már elkészített elemeidet, és a honlapod egy másik oldalán, vagy akár egy teljesen másik weboldalon tetszőlegesen betöltheted és bármennyiszer újra felhasználhatod őket.

Divi gomb beállítások

Ennek már egy sima gomb esetében is nagy jelentősége lehet. Még egy gombnál is van például egy választott szín, egy forma, egy felirat, egy ikon esetleg. Ezt minden egyes oldalon beállítani sok idő. Ha viszont a szépen formázott gombodat mintapéldányként elmented, akkor legközelebb már csak egy kattintásnyi dolgod lesz: az, hogy a könyvtárból betöltsed.

És ez még nem minden…

Egész szekciókat is el tudsz így menteni. Van, hogy egy szekcióban van egy címed, sima szöveged, 8 ikon az egyik hasábban, a másikban kép és még ki tudja, mennyi minden. Ezt az egészet el tudod menteni, és később tetszőlegesen betöltheted.

Nem akarok hatásvadász lenni, de még ennél is van egy jobb része ennek az egésznek. 🙂

Akár egész oldalakat is el tudsz menteni. Ráadásul, ha én elkészítek egy oldalt, ezt oda tudom Neked is adni, amit Te a saját weboldaladba könnyedén beilleszthetsz. Ez adja az igazi erejét a Divinek.

Master layout - előre elkészített elrendezés
Az általunk készített Master Layout Pack

A Divinek természetesen vannak előre elkészített elrendezései is (a cikk írásának időpontjában több mint 1000 oldal). Ezek ugyanúgy kész oldalakat jelentenek, amiket nagyon szépen előre kidolgoztak. Neked csak válogatnod kell közülük, és ha megtetszik valami, azonnal betöltheted.

Divi elrendezések
Több mint 1000 előre elkészített elrendezés

Theme Builder

A WordPress-ben vannak olyan tartalmak, amiket nem egyszerű szerkeszteni.

Ilyen például:

 • kategória gyűjtőoldal
 • címke gyűjtőoldal
 • 404 oldal
 • bejegyzés teljes kinézete
 • termék oldal
 • üzlet oldal
 • kosár oldal
 • fizetés oldal

Ezek teljesen úgy viselkednek, mint egy normál oldal, hanem a tartalmuk dinamikusan változik, azaz nem lehet őket pontosan beállítani.

Erre hoz megoldást a Divi Theme Builder.

A segítségével előre meg lehet határozni, hogy ezek a tartalmak hogyan nézzenek ki, így sokkal nagyobb szabadságod lesz, ha alakítani szeretnéd őket.

Kezdő WordPress-esként ezt nem biztos, hogy érted, hogy miért is olyan fontos ez, de ha már elkezdesz tartalmakat létrehozni, akkor rá fogsz jönni.

A Divi megoldása nagyon felhasználóbarát és kifejezetten szuperül építették fel.

Beépített A/B teszt

Az A/B teszt abban fog hatalmas segítséget nyújtani neked, hogy a honlapodat a látogatóid igényeinek minél inkább megfelelően építhesd.

Nagyon kevés sablon nyújtja ezt a funkciót neked. A Divivel nem kell semmilyen külön eszköz, szoftver, egyszerűen a sablonodon belül el tudod végezni az A/B tesztet.

Csak ki kell választanod egy elemet, amiből aztán még egy opciót is beállítasz, ezt követően pedig láthatod majd, hogy melyik működik jobban a beállított konverziós cél tükrében.

ab teszt

Tesztelés ennél egyszerűbb sosem lehet.

Bővítmények

Mint mondtam, az Elegant Themes fejlesztői saját bővítményeket is készítettek, amelyek a Divivel természetesen tökéletes összhangban működnek.

Ezekből 2 fontosabb van, amiket a Divi megvásárlásakor bónuszként oda is adnak neked.

A Bloom egy popup plugin. Nagyon fejlett, és gyönyörű sablonokat készítettek el benne előre, amiket könnyen a saját ízlésednek megfelelővé alakíthatsz.

Készíthetsz klasszikus felugró ablakot, oldalt beúszó ablakot és akár védett tartalmat is, amit csak akkor nézhetnek meg, ha megadják cserébe az e-mail címüket.

Természetesen minden fontosabb külföldi e-mail marketing szoftverrel integrálták már a bővítményt.

Bloom plugin

A másik bónuszként kapott bővítmény pedig a Monarch, ami a közösségi médiában való megosztást teszi egyszerűvé.

A Monarch segítségével a megosztás gombokat szinte bárhol megjelenítheted. Popupban, bejegyzés alatt, felett, oldalt…

A dizájn pedig – magához az oldalhoz hasonlóan – a gombok esetében is kifogástalan lesz.

Monarch plugin

Ügyfélszolgálat és dokumentáció

Nagyon fontos tisztában lenned vele, hogy hova fordulhatsz megoldásért, ha elakadtál valahol a nagy építkezés közben.

A Divi szerencsére mindenre kiterjedő dokumentációt bocsát rendelkezésedre. Angolul van, viszont videókkal, képekkel, szöveggel is segítenek, ezért a boldogulás még közepes nyelvtudással sem reménytelen.

Ha a dokumentáció segítségével történő problémamegoldás mégsem menne, természetesen kérdezni is lehet. Élő chat segítségük van, ami óriási segítség.

A válaszok az ügyfélszolgálattól pedig nagyon gyorsan érkeznek.

Weboldalak, amik Divi sablonnal készültek

Érdekes lehet rácsodálkozni, hogy a felhasználók ugyanazzal a Divi sablonnal mennyire különböző honlapokat készítenek.

Ezen az oldalon egy csomó jó példát összegyűjtöttek erre.

Nálunk a WPKurzuson is megjelent már egy bejegyzés, amiben bemutatok 15 weboldalt, amit Divivel készítettek. Van, amit WPKurzus tag készített előzetes előzetes technikai tudás nélkül, van amit pedig profi webfejlesztők. Láthatod, hogy a felhasználók köre nagyon széles, a Divinek mégis sikerült kielégítenie az eltérő igényeket.

Mennyibe kerül a Divi sablon?

A “sablonpiacon” magasan a Divié a legkedvezőbb struktúra.

2 különböző fizetési opció van:

A Divi sablont egy éves előfizetési rendszerben is kérheted, de választhatod a “lifetime” opciót is, amivel egy egyszeri vásárlást követően a sablon örökre a tiéd lesz. A frissítéseket addig kapod, ameddig van érvényes megrendelésed (az “örökös” opció esetén ez értelemszerűen nem szűnik meg).

Mivel már régóta dolgozunk ezzel a sablonnal, a WPKurzusnak köszönhetően bármelyik opciót választod is, kedvezményesen rendelhetsz:

Mindegy, hogy éves előfizetéssel vagy örökös licensszel szeretnéd megvásárolni a Divit, 20% kedvezményt tudunk adni a számodra.

Az, hogy melyik ajánlat éri meg neked, attól függ, hogy a honlapos projektjeidet mennyire hosszú távra tervezed. Ha úgy látod, hogy egy profi sablonra több mint 3 évig szükséged lesz, akkor az örökös hozzáférést biztosító opció éri meg. Ebben tényleg mindent megkapsz.

Pro tipp: Ha nem mered magad elsőre ennyire elkötelezni, próbáld ki az éves előfizetéssel, hogy a Divi lesz-e az, amibe beleszeretsz. Ha pár hónap tesztelés után úgy döntesz, hogy tényleg ezzel a sablonnal szeretnéd felépíteni a weboldalaidat, akkor a “lifetime” változatra $160-ért bármikor átválthatsz. Ezt követően nincs több éves számla, örökre a tiéd minden, amit csak a sablonhoz adnak.

Megjegyzés 1: Kb. százan kérdezték már meg, hogy mi történik akkor, ha 1 év után nem fizetnek tovább a sablonért, tehát felmondják az előfizetésüket. A válasz az, hogy ezt követően a sablonod megmarad, viszont nem kapsz több frissítést, így egy idő után bugos, hibás, biztonsági résekkel teli weboldalad lesz, ami semmiképp sem ajánlott. Ezen kívül az általuk készített layoutokat se fogod tudni használni. Az előfizetésedet tehát addig tartsd meg, ameddig működteted a weboldalad.

Megjegyzés 2: A Divi nettó árat ír ki ($70 és $199). Cégként ezt kell befizetned, ilyenkor meg kell adnod az adószámod. Magánszemélyként, ha Magyarországra vásárolod, akkor ráteszi a 27%-os ÁFA-t. Így a teljesen legális. Amennyiben más adatot adsz meg, sajnos nem tudok felelőséget vállalni érte, hogy mi lesz. Egyébként nem hallottam még olyanról, hogy elvették volna a sablon használati jogát és olyanról se, hogy a cégektől külön kérték az ÁFA díját.

Megjegyzés 3: Készítettem egy videót a sablon megvásárlásáról, ha szükséged lenne segítségre.

1 regisztrációval végtelen számú weboldalon felhasználható

Óriási előny, hogy nem kell többször megvásárolni a sablont. Bármennyi domain-en használhatod, 1 vásárlás után.

Teljesen mindegy, hogy milyen fizetési opciót választasz. Ha 6 különböző weboldalad van, mindegyiken lehet Divi sablon.

Ha így számoljuk, akkor már ezzel sokkal jobban megéri, mint a Theme Forest-es sablonok.

Összefoglalás

Külalakban és funkciókban is nagyon magas szintű az Elegant Themes – Divi sablon. Most ha kérdezik tőlem, én ezt ajánlom mindenkinek.

Igaz, hogy drágább, mint a legtöbb sablon, de ha vállalkozásnak szeretnél weboldalt készíteni, akkor meg fogja érni.

Az akcióval (éves fizetési opció esetén) havonta 1.700 Ft-ba kerül a sablon, ami hihetetlen olcsó.

Ha hosszabb távra tervezel, akkor pedig megvásárolhatod a Lifetime licenszt.

Természetesen folyamatosan fejlesztik a sablont, így mindig az egyik legjobb lesz.

Egyszerűség, használhatóság szempontból is szinte tökéletes. Egy kezdő és egy haladó is ugyanúgy ki tudja használni a benne rejlő lehetőségeket.

Tanuld meg ingyenesen a WordPress alapjait!

7 napos online oktatóvideós tanfolyam, ami segít elindulni a saját WordPress utadon.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.